Menu
Toekomst Journaal op Ajax TV: D1 en D2

Toekomst Journaal op Ajax TV: D1 en D2

In het Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten uit de D1 en de D2 aan het werk. De D1 speelde een heuse mini-Klassieker. De D2 trof Hellas Sport D1 en maakte er een onvervalst doelpuntenfestijn van.

Ajax D1 – Feyenoord D1

Bijna letterlijk in de schaduw van de ‘grote’ Klassieker speelden Ajax D1 en Feyenoord D1 zaterdag op de Toekomst hun eigen Klassieker. De min-Klassieker was de onbetwistbare topper in de 1e divisie A voor D-pupillen. Beide ploegen behaalden een gelijk aantal punten en mogen zich de trotse (gedeelde) koploper noemen. Vanwege een veel beter doelsaldo bezetten de Ajacieden de eerste plek op de ranglijst en staat Feyenoord tweede. Ajax én Feyenoord zijn allebei nog ongeslagen dit seizoen.

Ajax – Feyenoord was van begin af aan een levendige wedstrijd waarin genoeg gebeurde en viel te genieten voor de vele toeschouwers op de Toekomst. De thuisploeg kende een droomstart. Al in de tweede minuut opende Elisio da Cruz de score: 1-0. De voorzet kwam van Philippe Sandler. ,, Ook daarna kregen we goede kansen, in een fase waarin we ook een penalty hadden moeten krijgen’’, begon Ajax D1-trainer Michel Kreek zijn terugblik.

Na een kwartier spelen miste Feyenoord een grote kans voor open doel. Het leidde een kleine omslag in de wedstrijd in. Vanaf dat moment durfden de Rotterdammers meer initiatief te nemen. Met beide ploegen opzichtig loerend op een treffer, was sprake van een echte ‘open wedstrijd’. De aanvalslust leverde de Rotterdammers uiteindelijk de gelijkmaker (1-1) op.

Ajax scoorde nog een tweede treffer, maar deze werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Topscorer Steven Bergwijn schoot goed in, waarna Da Cruz de bal nog een laatste tikkie meegaf. Vanwege het laatste tikkie werd de treffer terecht geannuleerd; Da Cruz stond buitenspel. ,,Feyenoord kreeg die periode ook genoeg kansen op een treffer, dus een gelijkspel was een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen’’, besloot Kreek. ,,Met hetzelfde gemak was het 3-3 of 4-4 geworden. Het was een spannende, goede wedstrijd.’’

Ajax D1 heeft nu tweemaal gelijkgespeeld, in de toppers tegen Feyenoord en AZ. De rest werd gewonnen. Kreek: ,,Het is nu zaak om de wedstrijden te blijven winnen.’’ Zaterdag speelt de D1 opnieuw een mooi duel. Het is wederom een topper tegen een Rotterdamse opponent. In de Maasstad is vanaf 12.00 uur Sparta D1 de tegenstander. De Spartanen bezetten de tweede plek op de ranglijst. De achterstand op de koplopers Ajax en Feyenoord bedraagt twee punten.

Opstelling Ajax D1 in de Klassieker tegen Feyenoord D1:

Alp Tutar; Florian Toen, Timtohy Fosu-Mensah, Léon Bergsma; Mauro Savestano; Philippe Sandler, Abdelhak Nouri, Vince Dekker; Melle Kruit, Steven Bergwijn en Elisio da Cruz.

Invallers: Noussair Mazraoui en Stasi Kefalas.

Bekijk de mini-Klassieker vanavond op Ajax TV op Eredivisie Live

Ajax D2 liet negen doelpunten aantekenen tegen Hellas Sport D1. Ajax D2 liet negen doelpunten aantekenen tegen Hellas Sport D1.

Ajax D2 – Hellas Sport D1

Ajax D2 is de trotse koploper in de 2e divisie A voor D-pupillen. De Amsterdammers staan ‘los’ van de naaste concurrenten DWS D1 en AZ D2; het verschil met de naaste belagers is vijf punten. DWS speelde wel een wedstrijd minder dan de Ajacieden. Ajax en stadgenoot DWS zijn de enige twee ploegen die deze competitie nog niet verloren.

Verdediger Teun van Zweeden bracht de Amsterdammers al snel aan de leiding. De verdediger sloeg in de openingsfase zelfs tweemaal toe. Later sloegen ook Jizz Hornkamp en Kaan Karabakal ieder twee keer toe. Zian Flemming, Javairo Dilrosun en Kenneth Aninkora droegen één treffer aan de ruime overwinning (9-0) bij.

,,De eerste helft was van onze kant wat rommeliger’’, keek Ajax-jeugdtrainer Heini Otto na afloop kritisch terug. Otto heeft de sportieve leiding bij de D2 samen in handen met zijn collega-Ajacied Dennis Bergkamp. ,,Na de rust werd ons spel gelukkig beter. Al met al kon Hellas Sport weinig uitrichten en was dit voor ons een verdiende overwinning. We hebben met plezier en beleving gespeeld. Ook als we de bal kwijtraakten, wilden we deze zo snel mogelijk terug veroveren. Precies zoals Dennis en ik ook willen dat er wordt gespeeld.’’

Zaterdag speelt de D2 een uitwedstrijd tegen FC Utrecht D2. Het duel wordt in de Domstad gespeeld en begint om 10.00 uur.

Opstelling Ajax D2 in de thuiswedstrijd tegen Hellas Sport D1:

Jerffrey de Lange; Deyovaisio Zeefuik, Ramiz Zerrouki, Teun van Zweeden, Carel Eiting; Zian Flemming, Donny van Beek, Driss El Foullani; Kaan Karabakal, Adham El Idrissi en Javairo Dilrosun.

Invallers: Kenneth Aninkora, Mees de Wit, Jizz Hornkamp.

Bekijk alle doelpunten van de D2 vanavond op Ajax TV op Eredivisie Live

Neem nu alvast een kijkje op Ajax.tv en bekijk ook oude uitzendingen van het Toekomstjournaal.

Klik hier om het Toekomstjournaal van afgelopen week te bekijken.