Menu
Toekomst Journaal op Ajax TV: D3 & E3

Toekomst Journaal op Ajax TV: D3 & E3

In het Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten van de D3 en E3 aan het werk. De Ajacieden van trainer Eddie van Schaick voetbalden zich in de dubbele cijfers tegen Legmeervogels D1: 10-0. De E3 had het stukken minder makkelijk met Pancratius getuige de 2-3 nederlaag.

Ajax E3 - Pancratius E1

Ajax tegen Pancratius was vooraf een duel tussen de nummers 2 en 3 op de ranglijst. Beide ploegen doen dit seizoen een overtuigende gooi naar het kampioenschap. Eerder deze voetbaljaargang was Pancratius voor eigen publiek nog te sterk voor de Ajacieden: 1-0. Ook in de tweede ontmoeting, dit keer dus op de Toekomst, wilde het niet lukken voor de Amsterdammers: 2-3. Bij een overwinning op de titelconcurrent hadden de Ajacieden de koppositie bemachtigd. ,,Maar dat leverde te veel druk op’’, blikt trainer Peter van der Hengst terug. ,,We maakten te veel fouten. Maar vergeet ook niet dat we wekelijks spelen tegen tegenstanders die een jaar ouder zijn.’’ De E3 mag zich zaterdag revancheren tegen de E1 van Buitenveldert.

Ajax D3 - Legmeervogels D1

De Ajacieden uit de D3 hadden weinig moeite met Legmeervogels D1. Eerder dit seizoen won Ajax al met 1-6 bij Legmeervogels. ,,Ik ben tevreden, vooral over het feit dat we na rust meer hebben gescoord dan voor rust'', blikt Ajax-trainer Eddie van Schaick terug. ,,Je ziet vaak dat een team, als de overwinning al in de knip zit, minder gaat spelen. We hadden afgesproken ook na rust op de goede voet door te gaan.’’ Lachend: ,,En daarbij beloofde ik te trakteren, als we de tien zouden halen. Dat bleek een goede wortel. Met het in zicht komen van de tiende treffer moedigden de spelers op de bank hun medespelers in het veld extra fanatiek aan.'' Legmeervogels was geen moment bij machte om de thuisploeg echt partij te geven. Ajax D3 is dit seizoen toch al uitstekend op dreef in de competitie. De Ajacieden zijn glansrijk koploper, ver uit het zicht van de naaste concurrenten. Zaterdag speelt de D3 een uitwedstrijd bij Koninklijk HFC D1.

Bekijk alle doelpunten van de E3 en D3 dinsdagavond op het Toekomstjournaal op Ajax TV

Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
Tekst: Ajax.nl

Ajax E3 ging met 2-3 onderuit tegen Pancratius E1. Ajax E3 ging met 2-3 onderuit tegen Pancratius E1.

Bekijk hier alvast het Toekomst Journaal van afgelopen week