Menu
Toekomst Journaal op Ajax TV: E1 en A1

Toekomst Journaal op Ajax TV: E1 en A1

In het Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten uit de E1 en de A1 aan het werk. De E1 stond tegenover de D1 van Always Forward uit Hoorn. De A1 trof op de Toekomst de leeftijdgenoten van sc Heerenveen/Emmen A1.

Het treffen tussen Ajax E1 en Always Forward D1 was vooraf een duel tussen de nummers 3 en 6 in de Hoofdklasse A voor D-pupillen. Ajax staat derde en verdiende in de eerste 8 duels 5 punten meer dan Always Forward.

Een week eerder ging de E1 nog met 3-1 onderuit bij SVW’27 D1, de nummer 2 op de ranglijst. De Ajacieden hadden dus ook iets goed te maken. De nederlaag was het eerste verlies van dit seizoen voor de talenten van Westerveld. ,,Er was ons dan ook alles aan gelegen om de wedstrijd tegen Always Forward D1 weer gewoon te winnen’’, sprak Ajax-jeugdtrainer Westerveld na de 3-0 overwinning.

,,We zijn ook niet in de problemen gekomen tegen Always Forward. De eerste helft was van onze kant niet zo goed, al kwamen we wel vrij snel met 1-0 voor. We waren toen vooral slordig. Over de hele wedstrijd waren we gewoon beter. In de tweede helft ging het bij ons al wat beter. In beide helften waren er goede kansen.’’

Met de 3-0 zege op de ploeg uit Hoorn verstevigt Ajax E1 zijn derde plek op de ranglijst. Koploper De Zouaven D1 en de nummer 2 SVW’27 D1 maakten dit weekeinde ook geen fouten. De topploegen staan nu allebei drie punten voor op de Ajacieden, maar zijn dus binnen bereik… Ajax E1 speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen De Foresters D1. De Foresters staat negende en haalde tot dusver 13 punten minder dan de Ajacieden.

Opstelling Ajax E1 in de competitiewedstrijd tegen Always Forward D1:

Trevor Doornbusch (Bilal Bayayzit); Dehninio Muringen, Ruben Hoogenhout, Victor van der Linde, Joël Katshima (Emanuel Boateng); Matthijs de Ligt, Rayan El Azrak (Kick de Goede), Gianni Jessurun (Navajo Bakboord); Arquino Bel (Bobby Adekanye), Donyell Malen en Justin Kluivert.

Bekijk vanavond in het Toekomstjournaal op Eredivisie Live de samenvatting van de E1.

Ajax A1 maakte er een mooie voorstelling van tegen Heerenveen / Emmen A1. Ajax A1 maakte er een mooie voorstelling van tegen Heerenveen / Emmen A1.

Ajax A1 verkeert al weken in een uitstekende vorm. In de Eredivisie voor A-junioren werd in de voorlaatste speelronde nog korte metten gemaakt met NAC A1. In Breda werd het liefst 0-5. Het was dit seizoen niet eens een uitzonderlijk hoge score. De Ajacieden van trainer Frank de Boer hebben dan ook verreweg het beste doelsaldo in de Eredivisie voor A-junioren. De vorige competitiewedstrijd op de Toekomst – tegen FC Twente A1 – eindigde drie weken geleden in een 6-1 zege. Ajax heeft de achtervolging duidelijk ingezet op AZ A1, Feyenoord A1 en de nog ongeslagen koploper PSV A1. Na een aarzelende competitiestart staan de Amsterdammers derde op de ranglijst.

Tegen sc Heerenveen/Emmen lieten de Ajacieden zich opnieuw van hun beste kant zien. Het sterke spel en een handvol fraaie treffers leverde de thuisploeg zaterdag op de Toekomst een 5-0 overwinning op.

Ajax doet goede zaken met de royale overwinning op Heerenveen. De Amsterdammers zijn Feyenoord A1 gepasseerd op de ranglijst. De Rotterdammers kwamen dit weekeinde niet in actie. Nummer 2 AZ A1 heeft één punt meer, terwijl koploper PSV A1 opnieuw wist te winnen (en de ongeslagen status dus behield) en zeven punten voorstaat op de Ajacieden.

Komend weekeinde geen competitieverplichtingen voor de A1. Ajax speelt desondanks wel een heus topduel op de Toekomst. AZ A1 komt in de achtste finales van het bekertoernooi op bezoek in Amsterdam. Dat belooft onvervalst voetbalvuurwerk!

Maandag op Ajax TV een uitgebreide reportage van deze bekertopper.

Bekijk vanavond in het Toekomstjournaal op Eredivisie Live de samenvatting van Ajax A1 - sc Heerenveen/Emmen A1.

Hier vind je alle informatie, waar onder het laatste wedstrijdverslag, over Ajax A1.

De eerder uitgezonden afleveringen van het Toekomstjournaal zijn terug te zien op Ajax TV.

Bekijk hier het Toekomstjournaal van afgelopen week