Menu
Toekomst Journaal op Ajax TV: E1 en D3

Toekomst Journaal op Ajax TV: E1 en D3

In het Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten uit de E1 en D3 aan het werk. De ploeg van trainer Casimir Westerveld raakte tijdens de wedstrijd tegen de D1 van FC Purmerend steeds beter op dreef.

Ajax E1 - FC Purmerend D1

Ajax – FC Purmerend was vooraf een duel tussen de nummers 2 en 4 op de ranglijst. Een echte topper dus. De Purmerenders haalden tot dit weekeinde dan ook slechts één punt minder dan de Amsterdammers, die alleen (op doelsaldo) koploper De Zouaven D1 voor zich moeten dulden.

FC Purmerend begon sterk op de Toekomst. De bezoekers wisten de Ajacieden al snel vast te zetten op de eigen speelhelft. Ajax had aanvankelijk geen antwoord op de druk van FC Purmerend.
Twee knappe, bijna identieke goals van linksbuiten Bobby Adekanye hielpen de thuisploeg toch aan een voorsprong. Tweemaal lifte Adekanye de bal na een flitsende aanval over de keeper heen.
Desondanks bleef FC Purmerend gevaarlijk en moest Ajax-keeper Bilal Bayayzit alert blijven. ,,Hij pakte een aantal ballen ook goed’’, zag trainer Westerveld. Vlak voor de rust kwamen de Purmerenders toch aan hun aansluitingstreffer: 2-1.

In de tweede helft kwam de E1 beter in de wedstrijd. De thuisploeg ontworstelde zich eindelijk aan de druk van de tegenstander. De fraaie treffer van Rayan el Azrak (3-1) werd ingeleid door een kaats van Donyell Malen. FC Purmerend werd in deze fase – ongeveer het eerste kwartier na rust – overlopen door de Ajacieden. Na de treffer van Donyell Malen 4-1, tekende Bobby Adekanye voor zijn derde doelpunt van de dag. In de slotfase bepaalde FC Purmerend de eindstand op 5-2. ,,Met FC Purmerend hebben we onze moeilijkste tegenstander getroffen tot nu toe’’, vervolgde Westerveld. ,,Na een matige eerste helft, was het spel na de rust gelukkig beter.’’

Het blijft spannend in de competitie van de E1. Er zijn maar liefst drie koplopers in de Hoofdklasse A. Naast Ajax hebben ook SVW’27 D1 en De Zouaven D1 negentien punten uit de eerste 7 wedstrijden gehaald. Zaterdag speelt de E1 op de Toekomst een vriendschappelijk duel tegen Argon D1. De wedstrijd begint om 11.00 uur.

Bekijk vanavond op Eredivisie Live de samenvatting van Ajax E1 - FC Purmerend D1 op Ajax TV.

Ajax D3 won met klein verschil van Pancratius D1. Ajax D3 won met klein verschil van Pancratius D1.

Ajax D3 - Pancratius D1

Het elftal van trainer Eddie van Schaick verkeert in goede vorm. In de voorlaatste speelronde werd Koninklijke HFC D1 met 3-0 verslagen. Ajax D3 – Pancratius D1 was vooraf het duel tussen de nummer 2 en nummer 4 op de ranglijst. Ajax had vooraf een punt achterstand op koploper DWV D1.

,,De eerste helft verliep van onze kant wat teleurstellend’’, blikte trainer Eddie van Schaick terug. ,,We creëerden weinig kansen en sprongen vooral slordig om met het balbezit.'' Kort na de rust verzorgde Shayne Pattynama de, naar later bleek, enige treffer van de wedstrijd. ,,Na rust kregen we ook meer kansen. Als we daar een of twee meer van hadden benut, hadden we het onszelf een stukje makkelijker gemaakt. Dan hadden we het makkelijker uit kunnen spelen. Wat betreft de tegenstand van Pancratius, de tegenstander was nauwelijks gevaarlijk voor het doel van Joey Roggeveen. Het was in dat opzicht een eenzijdig duel. Jammer dat we niet meer doelpunten hebben gemaakt. Er had vandaag gewoon veel meer in gezeten, maar helaas kwam het er niet helemaal uit.’’

Ajax D3 deed uitstekende zaken met de 1-0 zege op Pancratius D1. Concurrent DWV D1 ging onderuit, waardoor de Ajacieden alleen aan kop gaan. Zaterdag staat de topper op het programma tegen DWV D1. De wedstrijd wordt vanaf 11.00 uur gespeeld bij stadsgenoot DWV. ,,DWV zal er waarschijnlijk een hele happening van maken’’, kijkt Van Schaick vooruit. ,,Er zal veel publiek zijn. Die wedstrijd is weer een nieuw leermoment voor de kinderen. Ik ben benieuwd hoe ze zullen reageren.’’

Bekijk vanavond op Eredivisie Live de samenvatting van Ajax E1 - FC Purmerend D1 op Ajax TV.

Surf nu naar Ajax.tv voor eerder uitgezonden edities van het Toekomst Journaal.

Klik hier om naar de website van Ajax TV te gaan