Menu
Toekomst Journaal: Special AEGON

Toekomst Journaal: Special AEGON

Een speciale editie van het AEGON Toekomst Journaal. Ditmaal spelen de Ajacieden uit de E2 en D2 de hoofdrollen, maar ook de spelertjes van C.S. Atletico Arad komen prominent voorbij. De gasten van Ajax’ hoofdsponsor AEGON speelden twee vriendschappelijke duels op de Toekomst.

De Ajacieden uit de E2 stonden tegenover hun Roemeense leeftijdgenootjes. Deze ploeg van Atletico Aras is Roemeens kampioen. De tegenstander van de D2 eindigde afgelopen jaar als tweede in hun landelijke leeftijdsklasse. De D2 besloot de vriendschappelijke ontmoeting met een klinkende 19-0 overwinning. Donyell Malen was als invaller een van de smaakmakers. Malen tekende voor liefst negen doelpunten. De E2 boekte een 2-0 overwinning. Paul Fosu-Mensah was de maker van de twee Amsterdamse treffers. ,,De gasten uit Roemenië krijgen zo een kijkje in de keuken van Ajax’’, vertelt Judith Suurenbroek van AEGON. ,,Ze vinden dit fantastisch om mee te maken. Ajax en de jeugdopleiding van Ajax openen internationale deuren.’’

De aanvoerders wisselen vanen uit voorafgaand aan Ajax D2 - C.S. Atletico Arad onder 11. De aanvoerders wisselen vanen uit voorafgaand aan Ajax D2 - C.S. Atletico Arad onder 11.

AEGON is partner van het Roemeense Banca Transilvania. De beide partners en Ajax maakten de trip mogelijk voor de jeugdspelers van Atletico Arad. De Roemeense bank was initiatiefnemer voor de trip. Mede uit oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen vond de Roemeense partner een gewillig oor bij haar Nederlandse partner. ,,Roemenië is ook heel belangrijk voor AEGON, het is een van de landen waar we ons op focusssen’’, legt Suurenbroek uit. Naast de twee wedstrijden op de Toekomst maakten de Roemenen ook een trip door de ArenA en werden ze rondgeleid door Amsterdam.

De Roemeense talenten werden onder meer begeleid door Nevenca Doca van Banca Transilvania. Ook de Roemeense ving tevreden geluiden op van genietende spelertjes. ,,Hier zien ze wat ze kunnen bereiken en hoe professioneel voetbal kan zijn’’, vervolgt Doca. ,,Deze trip biedt inspiratie voor het leven.’’

Bekijk het speciale AEGON Toekomst Journaal later vandaag op Ajax TV

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/ Gerard van Hees

Mooie voetbalstaaltjes tegen de leeftijdgenoten van C.S. Atletico Arad. Mooie voetbalstaaltjes tegen de leeftijdgenoten van C.S. Atletico Arad.
Fraaie passeerbeweging tegen de Roemeense opponent. Fraaie passeerbeweging tegen de Roemeense opponent.
De D2 sloeg liefst negentien keer toe... De D2 sloeg liefst negentien keer toe...
De spelers van Atletico Arad (onder 11 jaar) op de Toekomst. De spelers van Atletico Arad (onder 11 jaar) op de Toekomst.
Na de wedstrijden vermaakten de Roemeense gasten zich, in Ajax-shirt, ook goed in de kantine van de Toekomst. Na de wedstrijden vermaakten de Roemeense gasten zich, in Ajax-shirt, ook goed in de kantine van de Toekomst.