Menu
Toename Ajax-fans bij VriendenLoterij

Toename Ajax-fans bij VriendenLoterij

De jeugdopleiding van Ajax heeft dinsdag tijdens het Goed Geld Gala in het Rijksmuseum een cheque ter waarde van 453.757 euro van de VriendenLoterij ontvangen. Dit fraaie geldbedrag kreeg Ajax als een van de beneficianten van de loterij. Omdat er steeds meer Ajax-fans meespelen is het bedrag voor Ajax dit jaar aanzienlijk gestegen.

Als Maatschappelijk Partner van de Eredivisie maakt de VriendenLoterij het mogelijk dat de Ajax-jeugdopleiding de middelen heeft voor bijvoorbeeld trainingsfaciliteiten of huiswerkbegeleiding. De talenten kunnen zo goed terechtkomen in de maatschappij.

Steeds meer Ajax supporters spelen mee met de VriendenLoterij. Over het jaar 2010 ontving de jeugdopleiding van Ajax een cheque ter waarde van 321.203 euro. Een jaar later is dat dus gestegen naar een bedrag van 453.757 euro. Bij de VriendenLoterij, tevens sponsor van Ajax, kunnen deelnemers zelf vooraf aangeven naar welk goed doel de opbrengst gaat. Naast de jeugdopleiding van Ajax behoren onder meer ook de Cruyff Foundation, het Gehandicaptensportfonds en het Jeugdsportfonds tot de geselecteerde goede doelen.

Over 2011 verdeelde de VriendenLoterij een totaalbedrag van bijna 48 miljoen euro onder de Nederlandse goede doelen op het gebied van gezondheid en welzijn.

Tekst en foto: Ajax.nl