Menu

Tom de Mul Rode Duivel

Tom de Mul is voor het eerst opgeroepen voor de Rode Duivels. De Ajacied ging er vanuit zich 'gewoon' voor België onder de 21 jaar te moeten melden, maar werd vrijdagmiddag plotseling gefeliciteerd door Wesley Sonck met zijn eerste uitverkiezing.

,,Ik dacht dat hij een grapje maakte", lacht Tom de Mul met verbazing in zijn ogen. ,,Ik zat in een interview en Wesley Sonck felicteerde me. Toen het echt waar bleek, was het even schrikken. Daar had ik echt niet op gerekend."

Hij is niet de enige jonge speler die door Aimé Anthuenis is uitgenodigd. ,,Ook Kompany en Vandenborre zijn opgeroepen. Die zijn allebei nog jonger dan ik. Het is goed dat de bondscoach gaat voor de jeugd. Zo moet België het doen, denk ik."

Speelminuten verwacht De Mul nog niet. ,,Ik denk niet dat ik zal spelen, maar ik zit ook heel lekker op de bank hoor in Spanje. Het gaat wel supersnel. Ik dacht dit jaar dat ik af en toe wat zou spelen in Ajax 1. En nu heb ik wel heel veel wedstrijden al gespeeld. Tegen Bayern München zat ik nog op de tribune en nu deze selectie. Dat is fantastisch!"

Ronald Koeman feleciteert zijn jonge speler terwijl die op de taxi staat te wachten. ,,Is het echt waar?", vraagt de trainer. De Mul glundert. Het is echt waar. Zelf kan hij het ook nauwelijks bevatten.

Ook Wesley Sonck behoort tot het keurkorps van Anthuenis.