Menu

Tom de Mul tekent contract

Tom de Mul zette woensdagmiddag zijn handtekening onder een contract dat hem voor drie jaar aan Ajax verbindt. De zeventienjarige Belgische aanvaller was zeer blij met zijn contract: ,,Hier heb ik altijd van gedroomd", zei hij gelukkig. Ook Leo Beenhakker toonde zich een tevreden man. ,,De ontwikkeling van Tom is heel snel gegaan, sneller dan gebruikelijk, maar hij heeft het verdiend", aldus de technisch directeur van Ajax.

De Mul speelt sinds een jaar in de jeugdopleiding van Ajax. Officieel staat hij ingedeeld bij de B1 van trainer Wim Kwakman, maar regelmatig riep Danny Blind hem op om de A1 te versterken. Voor Ajax speelde De Mul bij GBA uit Antwerpen.

,,Vorig jaar werd ik gebeld door Ajax of ik niet in de jeugdopleiding wilde spelen. Ik geloof dat mijn vader iemand van de club aan de telefoon had. Dat was natuurlijk een ongelooflijk moment. Een aantal mensen van Ajax is toen naar België gekomen om alles door te spreken. Toch heb ik er lang over moeten nadenken of ik het ging doen. Ik was pas zestien en het zou betekenen dat ik alles in België achter zou moeten laten. Uiteindelijk heb ik de stap toch gezet. Het was wel moeilijk in het begin, maar de overgang van Antwerpen naar Amsterdam is me toch meegevallen. Ik werd goed opgevangen door mijn gastgezin", vertelde De Mul.

In België was Anderlecht zijn favoriete club, buiten zijn geboorteland zijn dat Real Madrid en Ajax. ,,Want het is toch Ajax, he", lachte de kersverse Ajacied. ,,Ik heb er altijd van gedroomd om profvoetballer te worden en nu is het zover. Ongelooflijk." De Mul is naar eigen zeggen een echte 'nummer 7'. ,,Mijn sterkste punt is mijn snelheid. Verdedigend gezien ben ik nog niet zo sterk, dat mag nog verbeteren. Wat ik afgelopen jaar bij Ajax heb geleerd is vooral wanneer ik een actie moet maken en wanneer niet", sprak het Belgische talent.

Nadat de handtekeningen waren gezet, werd het glas geheven op een goede samenwerking. De Mul nipte slechts voorzichtig, want Danny Blind was eveneens aanwezig. En vanavond zit De Mul in de selectie van Blind voor de belangrijke wedstrijd tegen Heerenveen.

Als de A1 dit duel wint, volgt een beslissingswedstrijd voor het kampioenschap. Dus wie de jonge Ajacied vanavond in actie wil zien, kan om 18.30 uur naar de Toekomst komen. Of De Mul in de basis staat, wilde Blind echter nog niet bekendmaken...