Menu
Tom kijkt toe bij ontspannen training

Tom kijkt toe bij ontspannen training

Voor de negenjarige Tom ging vrijdagochtend een droom in vervulling. De Stichting Doe een Wens had voor hem een prachtige dag uitgestippeld en een onderdeel daarvan was een bezoek aan Ajax. Een betere dag dan na de eclatante 3-0 zege op Feyenoord was daar natuurlijk niet voor.

In een betere stemming had Tom de Ajacieden niet kunnen treffen dit seizoen. De 3-0 zege garandeert nog geen finaleplaats in de play-offs, maar de uitgangspositie is natuurlijk wel rooskleurig. Dus was er vrolijkheid en heerste er een gezellige, relaxte sfeer op het trainingsveld.

De meeste basisspelers van donderdagavond bonden de strijd op het kunstgrasveld met elkaar aan bij een kopvolleyspelletje. Markus Rosenberg en Mauro Rosales keken vanaf het bankje toe hoe ze hun teamgenoten zagen koppen, gillen en juichen.

Tom keek echter vooral naar de reserves, die met een visueel aantrekkelijke oefening het doel van Hans Vonk en Kenneth Vermeer bestookten. Maarten Stekelenburg was aan de overkant bezig met keeperstrainer Fred Grim. Vonk en Vermeer zagen steeds twee man op zich afkomen, en een verdediger, Juanfrán, Michael Timisela of Olaf Lindenbergh, moest zien te voorkomen dat de aanvallers tot scoren kwamen. Dat leverde uiteraard leuke momenten op.

Het hoogtepunt van de ochtend lag voor Tom echter na de training. Toen stond de ontmoeting met Wesley Sneijder op het programma. Hij was er beduusd van. Vragen had hij niet voor Wesley, die zelf complimenten maakte richting Tom voor de auto waarin hij naar de training was gekomen: een oranje Lamborghini. Verder kreeg de middenvelder, die zelf natuurlijk hoopt dat hij de return tegen Feyenoord kan spelen, het verzoek om ook zondag met 3-0 te winnen. ,,Nee, 6-0'', riep de kleine broer van Tom naar de Ajacied. Die lachte hartelijk om het veeleisende verzoek van de jonge fan.