Menu
Tomás Galásek meldt zich bij de groep

Tomás Galásek meldt zich bij de groep

Tomás Galásek heeft donderdagmiddag een gedeelte van de training met de groep meegedaan. De Tsjech is herstellende van een slepende liesblessure, die hem maanden aan de kant hield. ,,Nu heb ik goed en lekker getraind", vond de eigenlijke aanvoerder aan het einde van de middag.

Na de interlandverplichtingen druppelde iedereen weer zo'n beetje binnen in de Amsterdam ArenA. Alleen Angelos Charisteas en de Roemenen Bogdan Lobont en Nicolae Mitea haalden de middagtraining niet. Zij zullen vrijdag weer van de partij zijn. Voor trainer Danny Blind is het dan pas dat hij de hele groep voor een normale training bij elkaar heeft na de domper tegen PSV (0-4).

Voor Blind zal het bovendien een prettig gegeven zijn dat Galásek bijna is hersteld. ,,Ik ben de afgelopen twee weken heel goed bezig geweest, maar met Pasen had ik ook vrij, net als de anderen. Ik ben nog naar het Tsjechische elftal gaan kijken, dat met 4-3 won van Finland. Dat was toch een wedstrijd. De ene keer was je blij, dan weer niet en uiteindelijk toch. Wat een spanning. Ik heb Jari Litmanen en Petri Pasanen nog even gesproken in de kleedkamer, maar dat was kort. Want zij hadden verloren hè, en dan is het niet zo makkelijk."

Na de revalidatie bij Pim van Dord volgde nu een circuitje onder leiding van René Wormhoudt, de laatste stap voor een terugkeer in de groep. ,,Het ging goed, het was lekker en ik ben vermoeid. Dat voelt goed. Ik moet rustig opbouwen, stapje voor stapje gaan. Volgende week wil ik helemaal bij de groep mee kunnen doen en misschien dinsdag een periode met Jong Ajax meespelen tegen Jong Excelsior. Maar dat is het schema dat ik in mijn hoofd heb. Het is niet zeker dat het zo ook gaat."