Menu

Tomás geeft het voorbeeld

Tomás Galásek wist dinsdagochtend als eerste wat zijn ploeggenoten in de straffe wind te wachten stond. De Tsjech moest het intensieve loopcircuit voordoen en zette zo een richttijd neer waar de rest mee aan het werk kon.

Tot het circuit moest worden volbracht, ging het er nog niet zo zwaar aan toe voor de twintig Ajacieden, onder wie Wesley Sneijder die zich na de eenzame training van gisteren bij de groep voegde. ,,Iets feller dan gisteren", was het motto van looptrainer René Wormhoudt.

Toen de spelers zich in drietallen met de bal gingen bezig houden, pikten de trainers Tomás Galásek eruit. Hij mocht zich vertrouwd maken met het uitgezette loopcircuit. De anderhalve minuut die hij er over deed, werd als standaardmaat gehanteerd.

Daarna mocht de rest zich melden. De groep werd in tweeën opgedeeld en de uitputtingsslag kon beginnen. Na enkele ronden kwamen de spelers hijgend en puffend langs, vlogen de lange broeken en jassen uit en kregen ze het zwaar. Dit was heel iets anders dan vakantievieren.

Toen iedereen al aan stoppen dacht, vanmiddag moet er immers weer worden getraind, bleken de spelers het circuit nog een aantal keer te moeten ronden. Ronald Koeman wilde de jonkies echter wel ontzien. Dus konden Nicolae Mitea, Thomas Vermaelen en Tom de Mul, moe als ze waren, rustig uitlopen.