Menu

Toost op een zonnige achtertuin

Voorafgaande aan de wedstrijd Ajax - Roda JC ondertekenden DEM, Beverwijk, De Kennemers en Amstelveen/ Heemraad het HET-contract met Ajax. HET staat voor Hoofd-, Eerste- en Tweedeklasse, een samenwerkingsverband tussen amateurverenigingen uit Amsterdam en Haarlem en de Amsterdamse profclub.

Inmiddels hebben 25 clubs zich aangesloten bij het samenwerkingsverband met Ajax. ,,De top heeft de breedte nodig en de breedte de top”, sprak algemeen directeur Arie van Eijden in de Arena.

Schoorvoetend werd jaren geleden begonnen met de samenwerking, vertelde initiator Ed Degenkamp. ,,Iedereen vroeg zich af wat er zou gebeuren. Ondertussen zijn er leuke dingen gedaan. Je moet denken aan het geven van pupillentrainingen door Ajax-trainers bij de amateurclubs, dat de elftallen een paar keer per seizoen bij wedstrijden komen kijken en dat de know-how van Ajax ter beschikking staat aan de clubs. Denk bijvoorbeeld aan een praatje van een Ajacied op sponsoravonden.”

De algemene gedachtengang is om de regio niet te vergeten. De straal van 50 kilometer rond de Arena is niet voor niets belangrijk. ,,Denk aan de eigen achtertuin. Niet onbelangrijk is het dat twee jonge jongens die momenteel furore maken in de selectie, Rafael van der Vaart en Nigel de Jong, bij de amateurclubs vandaan komen", aldus Degenkamp.

,,Laten we een toost uitbrengen op de achtertuin", vond Klaas Nuninga, bestuurslid technische zaken. ,,Op een zonnige achtertuin!"