Menu
Topdag voor Ajax A1

Topdag voor Ajax A1

Ajax A1 heeft zaterdag met 3-0 van FC Groningen/Cambuur A1 gewonnen. Het team van Fred van Grim en Dennis Bergkamp houdt daarmee de koppositie in de Eredivisie voor A-junioren stevig in handen. Kort na afloop kwam er nog mooi nieuws uit Heerenveen waar concurrent Sparta een 3-1 nederlaag had gelegen. Ook de achtervolgers PSV, FC Twente en Feyenoord verspeelden punten.

Dankzij twee effectieve momenten kort na rust beleefde Ajax A1 uiteindelijk een eenvoudige middag tegen de leeftijdsgenoten uit Groningen. In een tijdsbestek van vier minuten vergrootte de A1 in de 50e en de 54e minuut een 1-0 voorsprong naar de uiteindelijke 3-0 zege. Twee keer was Joeri de Kamps de aangever waarna Jody Lukoki en Ouasim Bouy trefzeker waren.

Halverwege de eerste helft kwam Ajax A1 op 1-0. Uit een voorzet van Jody Lukoki kopte spits Tom Boere bij de tweede paal raak. Het was een van de weinige momenten voor rust waar het publiek op de Toekomst de handen voor op elkaar kreeg. Ricardo Kip (schot en vrije trap) was nog twee keer dicht in de buurt van het doel, maar de nummer 10 van de A1 slaagde er niet in te scoren.

Jody Lukoki: goal, assist en blessure. Jody Lukoki: goal, assist en blessure.

Met de 3-0 voorsprong in de rug kon de A1 de laatste 35 minuten simpel uitspelen. Onder toeziend oog van Frank de Boer hoefde de koploper geen onnodige krachten meer te verspelen. Met een gerust hart konden Fred Grim en Dennis Bergkamp aanvoerder Nicolai Boilesen halverwege de tweede helft wisselen. ,,Nicolai heeft midweeks nog met Denemarken Onder 19 tegen Griekenland gespeeld. Gesteund door de voorsprong konden we hem nu mooi wat rust geven." Enige tegenvaller was het uitvallen van Lukoki tien minuten voor tijd. De rechtsbuiten liep een enkelblessure op. Fred Grim: ,,Het is afwachten hoe ernstig de blessure is. Dat zullen we de komende dagen gaan zien."

Aan de geslaagde voetbalmiddag hield Grim een tweeledig gevoel over. ,,Het is natuurlijk geweldig dat de concurrentie punten verspeeld heeft. In de strijd om het kampioenschap zijn dit mooie ontwikkelingen." Over de wedstrijd was de trainer van de A1 minder tevreden. ,,Het was allemaal wat flauwtjes vanmiddag. En dat terwijl de spelers er in aanloop naar de wedstrijd juist heel zin in hadden. Dit soort middagen zitten er helaas wel eens tussen. Het is trouwens wel typerend voor het team dat ze ondanks de 3-0 overwinning toch geen voldaan gevoel hebben. Dat zegt veel over de ambitie van deze groep."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst