Menu
Topdag voor Ronald bij Frank de Boer

Topdag voor Ronald bij Frank de Boer

Ajax krijgt regelmatig verzoeken van wensprogramma’s om mee te werken aan het realiseren van iemands droom of om iemand een geweldige verrassing te bezorgen. Ook afgelopen week was dat het geval en stonden de makers van het programma Doof op het trainingsveld van de Toekomst. Zij hadden de 23-jarige Brabander Ronald in hun midden. Hij beleefde dankzij de Ajax Foundation een ongelooflijke ochtend met Frank de Boer.

Ronald is geboren zonder gehoor in zijn rechteroor. Dat ging hem redelijk goed af tot hij op zeventienjarige leeftijd ook met zijn linkeroor letterlijk van de ene op de andere dag niets meer hoorde. Er volgden zware donkere jaren.

Frank de Boer begroet Ronald met in zijn kielzoog de crew van Doof onder leiding van Natasja Froger. Frank de Boer begroet Ronald met in zijn kielzoog de crew van Doof onder leiding van Natasja Froger.

In zijn jeugd was Ronald gescout door de KNVB vanwege zijn talent, maar door de gehoorproblemen was een profcarrière niet voor hem weggelegd. Een paar weken geleden kreeg hij een ‘bionisch’ oor waardoor hij weer kan horen. Dat hij geen voetballer meer kan worden, betekent echter niet dat hij geen voetbalcoach kan worden. En dat is precies wat hij nastreeft. Het programma ‘Doof’ verraste hem met een kijkje in de keuken bij zijn grote voorbeeld. De trainer die vier keer op rij landskampioen is geworden, Frank de Boer.

Het was een onvergetelijke dag. Ronald sloot aan bij de technische staf, kreeg extra uitleg van Frank de Boer, volgde Ajax de hele training op de voet en toen hij die middag weer naar huis ging, was hij een enorme ervaring rijker. Bovendien heeft hij nu kennis opgedaan waar jonge trainers in de dop alleen maar van kunnen dromen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Als bijna volwaardige lid van de technische staf luistert de hoofdrolspeler mee. Als bijna volwaardige lid van de technische staf luistert de hoofdrolspeler mee.
Frank de Boer legt de oefening uit. Frank de Boer legt de oefening uit.
En Ronald laat zien zelf ook wel wat te kunnen met een bal. En Ronald laat zien zelf ook wel wat te kunnen met een bal.