Menu
Topdag voor Ziggo-winnaars

Topdag voor Ziggo-winnaars

Zo zit je ’s ochtends bij je ouders aan het ontbijt en een paar uur later opeens met Davy Klaassen, Jasper Cillessen en Anwar El Ghazi aan de lunch. Het kan verkeren. Een droom werd vrijdag werkelijkheid voor een select gezelschap van 36 geluksvogels. Zij vielen op sportcomplex de Toekomst figuurlijk, maar ook bijna letterlijk met de neus in de boter.

Hoofdsponsor Ziggo had voor twaalf prijswinnaars een heuse ‘meet & greet’ gearrangeerd. De belangstelling daarvoor was overweldigend, vertelt Hein Barnhoorn, medeverantwoordelijk voor de actie van hoofdsponsor Ziggo. ,,We hadden de actie via Facebook geladen en na één dag hadden we al 1.800 reacties.”

Iedere prijswinnaar mocht in totaal twee introducés meenemen. Veel vaders waren van de partij om hun kinderen mentale ondersteuning te geven, maar ook omdat ze het zelf een kans uit duizenden vonden.

Nog voordat de spelers binnen waren, nam Frank de Boer het woord. ,,Jullie zijn zeker bevoorrecht”, stelde de Ajax-coach. ,,Weinig van jullie vriendjes of vriendinnetjes kunnen zeggen dat ze met de selectie van Ajax hebben geluncht. De spelers krijgen een aangepaste sportmaaltijd, maar tegen jullie zou ik willen zeggen: pak lekker een broodje en vergeet niet met de spelers te praten.” Ondertussen ging een schaal met broodjes kroket grif van de hand.

Een selfie met Davy Klaassen. Een selfie met Davy Klaassen.

In het begin werd de kat nog even uit de boom gekeken. Lasse Schöne, vader van een groot gezin, roemde de tafelmanieren van zijn jonge tafelgenoten, die tijdens het eten netjes hun mond hielden. Na het eten was het ijs definitief gebroken en stond er een haast huiselijke, familiaire sfeer.

Na een groepsfoto was de handtekeningenjacht geopend. Gretig poseerden de prijswinnaars met hun favorieten. Zo ook de 10-jarige Gino Douw uit Heerlen. Zijn vader zag het van een afstandje genoegzaam toe. ,,Dit is uniek en zullen we niet snel vergeten”, sprak hij. ,,Gino kon de laatste twee dagen nauwelijks slapen van de spanning, maar gelukkig is het vakantie.”

Ook voor Bart uit Alphen aan den Rijn ging een droom in vervulling. Hij is idolaat van Kolbeinn Sigthórsson en had voor de gelegenheid een IJslandse vlag meegenomen. Uiteraard leverde dat een mooi fotomoment op. Sigthórsson genoot zichtbaar van de interesse voor zijn vaderland, zeker toen Bart zijn plannen ontvouwde. ,,Ik heb eerst nog examens en daarna ga ik naar IJsland. Ik vind dat ik daar gewoon een keer geweest moet zijn.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Frank de Boer heet de winnaars welkom. Frank de Boer heet de winnaars welkom.
De winnaars maken kennis met de spelers. De winnaars maken kennis met de spelers.
Op de foto met Arek Milik. Op de foto met Arek Milik.
Een unieke dag voor de Ziggo-winnaars: lunchen met de spelers van Ajax. Een unieke dag voor de Ziggo-winnaars: lunchen met de spelers van Ajax.
Een fan had speciaal met IJslandse vlag meegenomen. Een fan had speciaal met IJslandse vlag meegenomen.
Lucas Andersen zet zijn krabbel op een shirt. Lucas Andersen zet zijn krabbel op een shirt.
Op de foto met Kenny Tete. Op de foto met Kenny Tete.

Frank de Boer en Dennis Bergkamp waren uiteraard ook van de partij. Frank de Boer en Dennis Bergkamp waren uiteraard ook van de partij.
Daley Sinkgraven deelde geduldig handtekeningen uit. Daley Sinkgraven deelde geduldig handtekeningen uit.
Na deze krabbel van Lasse Schöne heeft deze fan zijn collectie bijna compleet. Na deze krabbel van Lasse Schöne heeft deze fan zijn collectie bijna compleet.
Samen op de foto na een unieke dag bij Ajax. Samen op de foto na een unieke dag bij Ajax.