Menu
Topdrukte bij training

Topdrukte bij training

De open training op donderdag en de meivakantie zorgden voor een topdrukte op de Toekomst. Het elftal van trainer Frank de Boer trainde daarom op het hoofdveld van het sportcomplex.

,,Pap, moet je tweebenig zijn om een profvoetballer te worden?’’, vraagt een klein jongetje aan zijn vader. ,,Het is wel handig, ja’’, antwoordde zijn vader al kijkend naar de training van de Ajacieden ,,Oké, daar oefen ik nu heel goed op.’’ Honderden kinderen stonden met hun vaders, moeders, opa’s en oma’s naar hun helden op het veld te kijken. De ouderen nuttigden onder een heerlijke lentezon een kop koffie of thee. De kinderen vermaakten zich door niet alleen naar de training te kijken, maar ook door zelf een oefensessie te starten.

Op een van de kunstgrasvelden verzamelden steeds meer kinderen voor een gezellig partijtje voetbal. Wat het team van Frank de Boer kan, kunnen zij ook! De drie doelen werden volop bestookt met harde schoten. Wie geen bal ter beschikking had, rende blij over het veld en speelde ‘tikkertje’.

Met onder meer verschillende positiespellen was de training van de Ajacieden een stuk intensiever. Miralem Sulejmani trainde deels apart. Mounir El Hamdaoui bleef binnen in het krachthonk. Beide aanvallers kampen met lichte spierklachten. Na de oefensessie bleef een enkeling achter om te schieten op doel. Christian Eriksen verruilde het middenveld voor een plek onder de lat. De Deense speler deed het zeer goed en verrichtte meerdere reddingen met de voet.

Steeds meer mensen liepen aan het einde van de oefensessie, met blocknotes, pennen en camera’s in de aanslag, naar de uitgang van het hoofdveld. ,,Demy!’’, ,,Boilesen!’’, ,,Siem, Siem!’’, ,,Eriksen!’’. Alle namen van de spelers kwamen met grote enthousiasme voorbij. De Ajacieden namen de tijd voor handtekeningen en voor de foto’s. Voor hen is het een goede opwarmer in aanloop naar de KNVB bekerfinale aanstaande zondag.

Foto's en tekst: Ajax.nl

Het elftal van Frank de Boer trainde op het hoofdveld. Het elftal van Frank de Boer trainde op het hoofdveld.
Miralem Sulejmani trainde deels apart. Miralem Sulejmani trainde deels apart.
Op de hoofdtribune zaten honderden mensen. Op de hoofdtribune zaten honderden mensen.
Een enkeling begon zelf een oefensessie. Een enkeling begon zelf een oefensessie.
Er waren ook kinderen die gewoon lekker blij over het veld renden. Er waren ook kinderen die gewoon lekker blij over het veld renden.
De (jonge) supporters stonden de Ajacieden bij de uitgang van het veld op te wachten. De (jonge) supporters stonden de Ajacieden bij de uitgang van het veld op te wachten.
Gregory van der Wiel neemt de tijd voor de fans. Gregory van der Wiel neemt de tijd voor de fans.
Ook de handtekening van Toby Alderweireld was zeer gewild. Ook de handtekening van Toby Alderweireld was zeer gewild.