Menu
Topdrukte bij zomerse open training

Topdrukte bij zomerse open training

Onder grote belangstelling heeft Ajax donderdag de een-na-laatste training op weg naar de Johan Cruijff Schaal afgewerkt. De openbare training op de Toekomst bleek voor veel mensen een ideaal vakantie-uitje. Vele gezinnen kwamen op de oefensessie van Ajax af. Naast de bekende namen zagen ze ook drie nieuwe gezichten: Davy Klaassen, Sven Nieuwpoort en Stefano Denswil.

De parkeerplaats van de Toekomst puilt al ruim voor het begin van de training uit. Uit het hele land zijn supporters op de openbare training van Ajax afgekomen. Ook veel Duitse kentekenplaten worden op het parkeerterrein gesignaleerd. Ook voor buitenlandse toeristen is een bezoek aan de training van de landskampioen de moeite waard. Het vormt een mooie variatie op een rondvaart door de grachten en alle andere geijkte uitstapjes in de hoofdstad van Nederland.

Het overgrote deel van de bezoekers bestaat uiteraard uit de ‘die-hard’ fans. De schoolvakanties zorgen ervoor dat de gemiddelde leeftijd langs de lijn ver onder de gemiddelde leeftijd van de selectie ligt. Ook het aantal ‘Eriksens’ is deze ochtend haast ontelbaar. De Deense Ajacied is ongekend populair bij de jonge Ajax-fans. Vele shirts zijn bedrukt met de achternaam van de middenvelder.

A-junior Davy Klaassen trainde met het eerste elftal mee. A-junior Davy Klaassen trainde met het eerste elftal mee.

Naast alle bekende namen zien de duizenden supporters ook drie nieuwe gezichten. De A-junioren Davy Klaassen, Sven Nieuwpoort en Stefano Denswil (allen 18 jaar) trainen deze ochtend met de selectie van het eerste elftal mee. Doordat Jong Ajax op trainingskamp in Zeeland is, komt Frank de Boer automatisch uit bij zijn voormalige pupillen van Ajax A1. Dankzij de drie invallers kan De Boer alsnog een groot partijspel van 11-tegen-11 op het hoofdveld van de Toekomst spelen. Vanwege de afwezigheid van Jan Vertonghen en Gregory van der Wiel (beide verdedigers bleven uit voorzorg aan de kant, red.) lossen de A-junioren, en De Boer zelf, de numerieke minderheid op.

Gezien de grote publieke belangstelling ondergaan middenvelder Klaassen, rechtsback Nieuwpoort en centrale verdediger Denswil direct een mooie vuurdoop. Ook zij moeten de vele fans na afloop van een handtekening en een foto voorzien. Ze zijn ogenschijnlijk net zo populair als Sulejmani en Eriksen. Pas als de handtekening op het shirt gezet is, wordt weer even duidelijk dat het toch om debutanten gaat: ,,Wie ben jij?''

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

Ook de A-junioren Stefano Denswil (links) en Sven Nieuwpoort trainden mee. Ook de A-junioren Stefano Denswil (links) en Sven Nieuwpoort trainden mee.
Stekelenburg springt over collega-doelman Vermeer heen. Stekelenburg springt over collega-doelman Vermeer heen.
Het was een drukte van belang op de Toekomst. Het was een drukte van belang op de Toekomst.
Aanwinst Kolbeinn Sigthórsson deelde vele handtekeningen uit. Aanwinst Kolbeinn Sigthórsson deelde vele handtekeningen uit.
Boilesen (midden) baant zich een weg door de vele fans. Boilesen (midden) baant zich een weg door de vele fans.
Ook de deelnemers van Ajax Camps & Clinics waren aandachtig toeschouwer. Ook de deelnemers van Ajax Camps & Clinics waren aandachtig toeschouwer.
Assistent-trainer Bergkamp in gesprek met Enoh. Assistent-trainer Bergkamp in gesprek met Enoh.
Bergkamp instrueert Sigthórsson. Bergkamp instrueert Sigthórsson.