Menu
Topscorer & MVP Tadic: bescheiden, maar met bravoure

Topscorer & MVP Tadic: bescheiden, maar met bravoure

Met zijn schwung, sterke persoonlijkheid en doortastendheid voetbalde hij Ajax naar een hoger plan. Hij wordt geprezen en toegezongen, maar van borstklopperij geen enkel spoor. Dusan Tadic denkt vooral aan het collectief en praat liever niet te veel over (zijn) individuele prestaties. Tóch vragen we even door, want hoe voelt het nou op topscorer te zijn in de Eredivisie? En wat te denken van de titel Most Valuable Player?

"Neuh", zegt de Serviër schouderophalend. "Het wordt me continu gevraagd en dat is wel begrijpelijk, maar voor mij zijn die toekenningen niet zo belangrijk."

De Serviër wil nu vooral genieten. Feesten, met zijn ploeg, zijn vrienden, waarmee hij dit seizoen zoveel meemaakte. "We hebben als team een prestatie geleverd en daar gaat het om", zegt Tadic stellig.

Most Valuable Player
Datzelfde geldt wat Tadic betreft voor de titel Most Valuable Player. 'Nee, ik zeg je heel eerlijk, het is natuurlijk leuk om te horen en om de statistieken te zien, maar ik ben er niet mee bezig. Ik sta ook niet op mezelf he, ik doe het ook omdat het team goed is. Omdat we goed zijn voor elkáár.'

Op het Amsterdamse podium, onder luid geknal en gejuich van duizenden fans, danst de Serviër met de schaal in zijn handen, knuffelt het zilver waar hij met zijn ploeg zo hard om vocht. "Dit is het moment waar we het voor deden. Dit vergeet je nooit meer. En dat hebben we niet alleen aan onszelf te danken, maar aan iedereen die hier vandaag op het plein aanwezig is.'

Lees ook: Liveblog huldiging: Seizoen afgesloten met prachtig feest op Museumplein
Bekijk ook:
Tadic on fire!

Tekst: Ajax.nl
Beeld:Ajax.nl/Jasper Ruhe