Menu
Topscorer Schell bezorgt A1 nieuwe zege

Topscorer Schell bezorgt A1 nieuwe zege

Ajax A1 is en blijft goed op dreef. Zaterdag brachten de talenten van trainer Sonny Silooy de lastige uitwedstrijd tegen FC Groningen A1 tot een succesvol einde: 0-1. Jordi Schell bezorgde de Amsterdammers met zijn treffer de vijfde zege op rij.

Silooy typeerde de wedstrijd tegen de Groningers ‘als een duel met twee gezichten’. Voor rust kreeg zijn ploeg veruit de beste kansen. ,,We hadden de wedstrijd al vroeg kunnen beslissen’’, keek Silooy ondanks de vele onbenut gelaten kansen toch vooral tevreden terug. ,,We domineerden de eerste helft, namen goed het initiatief en toonden creativiteit. FC Groningen was nauwelijks gevaarlijk.’’

Schell verzilverde zijn kans wel en bezorgde Ajax een minuut voor rust de verdiende voorsprong. De aanvallende middenvelder schoot onberispelijk raak van ruim dertig meter. De bal belandde bij Schell nadat eerder Nathaniël Will op de Groningse doelman was gestuit. Via de goalie caramboleerde de bal voor de voeten van de topscorer van Ajax A1. Schell had weinig bedenktijd nodig voordat hij zijn achtste treffer van het seizoen maakte. ,,Jordi is lekker bezig’’, complimenteerde Silooy zijn speler. ,,Acht doelpunten in elf wedstrijden is niet verkeerd. Hij schoot de bal trouwens in met links, terwijl hij rechts is.’’

In de tweede helft toonden de Ajacieden een nieuw gezicht. De ploeg nam minder initiatief en dwong minder af. Silooy: ,,FC Groningen moest ook iets forceren. In de tweede helft was sprake van een gelijkopgaande strijd. De Groningers kregen wel kansjes, maar uiteindelijk hebben we het goed uitgespeeld. Uiteindelijk lieten we FC Groningen onnodig terug in de wedstrijd komen.’’ Erixon Danso en Schell lieten riante mogelijkheden onbenut.

Afgelopen week deden de Ajacieden goede zaken op de Toekomst met een zege (2-1) op subtopper FC Twente/ Heracles. In de weken daarvoor werden achtereenvolgens al FC Volendam, Willem II en FC Omniworld verslagen. Silooy is tevreden met de progressie die zijn spelers maken. Na een moeizame seizoensstart zijn de Amsterdammers opgeklommen naar de zesde plaats op de ranglijst. De Amsterdammers hebben inmiddels de nummer drie (FC Twente/ Heracles) in het vizier. De achterstand op de Tukkers bedraagt drie punten. Koploper Sparta Rotterdam behaalde tot nu toe zes punten meer dan de Amsterdammers. AZ staat tweede met vier punten meer. Feyenoord en sc Heerenveen staan gelijk in punten, maar speelden tot nu toe wel een wedstrijd minder.
,,We zijn goed op weg’’, besloot Silooy. ,,Het team functioneert.’’

Opstelling Ajax A1:
Ouwerkerk; Arslan, Alderweireld, Blind, Supusepa; Olijve, Schell, Will (80. Tillema); Lazic (60. Uiterloo), Danso en Sousa Campos.