Menu
Topsport Community in miCoach Centre

Topsport Community in miCoach Centre

Een delegatie van de Stichting Topsport Community was afgelopen vrijdag op bezoek bij het adidas miCoach Performance Centre. Deze Stichting is een initiatief van Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband en heeft als doel de bestaande barrières tussen bedrijfsleven, sport en wetenschap te doorbreken.

Van den Hoogenband: ,,Tijdens mijn carrière heb ik dankbaar gebruik gemaakt van kennis vanuit alle drie de vakgebieden en ik ben ervan overtuigd dat die samenwerking op sommige momenten van mijn loopbaan het verschil hebben gemaakt tussen goud en zilver. Er zijn heel veel overeenkomsten tussen de top van het bedrijfsleven en de topsport en men kan veel van elkaar leren. Het miCoach Centre is een toonaangevend voorbeeld van waar de samenwerking tussen sport, bedrijfsleven en wetenschap toe kan leiden.”

De genodigden van de Topsport Community kregen eerst van hoofd medische staf Edwin Goedhart een rondleiding door het centrum en bekeken vervolgens de mogelijkheden van de verkregen data. Daarna was er een besloten bijeenkomst op het jeugdcomplex onder leiding van George de Jong, directeur InnoSportNL.

Tekst en foto: Ajax.nl