Menu
Topsportbox helpt bij gezonde maaltijd

Topsportbox helpt bij gezonde maaltijd

Voeding beïnvloedt de sportprestaties. Ajax neemt dit serieus en biedt de spelers in het nieuwe seizoen een maaltijdenbox van HelloFresh aan. De box bevat onder meer speciaal samengestelde recepten voor topsporters. De voetballers kunnen zo thuis gezonde maaltijden koken, die een optimale samenstelling van voedingsstoffen bevatten.

,,Goede voeding garandeert geen topprestaties, maar een optimale sportprestatie is onbereikbaar zonder de juiste voeding’’, zegt hoogleraar Wim Saris over sport en voeding. Ook de sportkoepel NOC*NSF laat weten dat een goede sportvoeding één van de belangrijkste factoren is met invloed op de sportprestaties. Ajax neemt deze adviezen serieus en stuurt zijn selectiespelers naar huis met een box vol gezonde recepten en ingrediënten, zodat de Ajacieden thuis gebalanceerde maaltijden op tafel kunnen zetten.

,,Wij hebben HelloFresh benaderd om, in samenwerking met Ajax, gerechten samen te stellen die zo zijn samengesteld dat ze zorgen voor voldoende nieuwe energie en herstel van spieren”, zegt Peter Res, de voedingskundige van Ajax. ,,De box met recepten en alle ingrediënten die daarvoor nodig zijn, nemen de spelers aan het begin van de week mee naar huis.”

De HelloFresh Topsportbox bestaat uit gezonde recepten die voldoende eiwitten, vitaminen, mineralen en goede vetten en koolhydraten bevatten voor een topsporter. De box bevat bovendien alle ingrediënten voor de recepten. Het is een topsportdieet op maat, waarvoor de boodschappen in een box bij het trainingcomplex de Toekomst worden bezorgd.’’

HelloFresh werd begin 2012 opgericht. Het Nederlandse bedrijf biedt een flexibel lidmaatschap waarmee consumenten wekelijks een box met gezonde recepten en bijbehorende verse ingrediënten ontvangen. Alle recepten zijn bedoeld om een evenwichtige en gezonde voeding te waarborgen, waardoor gezond eten leuk en gemakkelijk gemaakt wordt. HelloFresh ontwikkelt zelf de recepten, doet de inkoop van de ingrediënten en bezorgt gratis aan huis. HelloFresh heeft nu, in samenwerking met Ajax, een speciale box ontwikkeld voor topsporters.

Tekst en beeld: Ajax.nl

Meer info over HelloFresh