Menu
Topweek voor Vertonghen

Topweek voor Vertonghen

Jan Vertonghen beleeft prachtige tijden bij Ajax. Zondag maakte hij nog twee treffers tegen Vitesse, woensdag verlengde hij zijn contract tot 2013. ,,Het kan niet op”, aldus de Belg.

Vertonghen hoefde niet lang na te denken over de beslissing om zijn contract te verlengen. ,,Ik voel me hier ontzettend goed”, aldus 21-jarige voetballer. ,,Ik hou van Amsterdam, ik hou van Ajax en de club heeft vertrouwen in me. En dat vertrouwen is zeker wederzijds.”

Twee treffers tegen Vitesse, ontzettend veel media-aandacht en een nieuw contract: Vertonghen staat deze week in de schijnwerpers. ,,Het kan inderdaad niet op”, zei hij na de ondertekening. ,,Maar ik hoop op nog meer. Met dit Ajax moeten we wat moois neer kunnen zetten de komende jaren. Niet alleen in Nederland, maar ook in Europa.”

Jan Vertonghen geflankeerd door Danny Blind en zijn begeleider Mustapha Nakhli. Jan Vertonghen geflankeerd door Danny Blind en zijn begeleider Mustapha Nakhli.

Danny Blind vindt dat Vertonghen de verlenging meer dan verdiend heeft. ,,Jan heeft bewezen dat hij een heel belangrijke speler is voor het team”, zei de manager technische zaken. ,,En dan heb ik het niet alleen over de laatste wedstrijden. Hij is al een langere periode heel goed bezig.”

Hief Vertonghen na de contractverlenging nog een glas champagne, donderdag moet hij weer echt aan de bak. Dan staat de UEFA Cupreturn tegen FK Borac op het programma. Vertonghen kijkt uit naar het treffen met de Serviërs. ,,Als wij scherp beginnen en op dezelfde manier spelen als in Begrado, moeten we opnieuw iets moois kunnen neerzetten."

Jan Vertonghen in actie zien tegen FK Borac?
Kijk hier voor meer informatie over de kaartverkoop >>