Menu
Totale off-day A1

Totale off-day A1

Ajax A1 heeft het thuisduel tegen sc Heerenveen met 1-3 verloren. De Friezen waren op alle fronten een stapje verder dan Ajax.

,,We hadden een totale off-day”, sprak Silooy na de wedstrijd. ,,Je zag het in de warming-up al. Veel ballen sprongen van de voet, de passings kwamen niet aan en we hadden niet het geduld om goed in te passen. Al die dingen zag je terug in de wedstrijd. Het zat er natuurlijk een keer aan te komen na de lange reeks van goede resultaten en goede uitvoeringen. Je waakt er voor dat het gebeurt, hoopt dat moment zo lang mogelijk uit te stellen, maar vandaag was Heerenveen op alle fronten een stapje verder dan wij.”

Toch viel de schade die Ajax in de eerste helft opliep nog mee. De Friezen, van wie de Amsterdammers in de competitiehelft met 5-1 verloren waarna de lange zegereeks volgde, profiteerden een keer van de fouten bij Ajax. Dus hoopten de toeschouwers nog dat er in de tweede helft een schepje bovenop kon worden gedaan. Silooy had twee aanpassingen gedaan. De niet fitte Aslan werd vervangen door Lachman en Resida maakte plaats voor Zeegelaar. De omzettingen en de hernieuwde afspraken ten spijt, lag de bal na twintig seconden echter alweer achter doelman Sergio Padt. ,,En dan heeft alles wat we in de rust hebben gezegd en afgesproken, totaal geen zin meer”, treurde de trainer.

Danilo Sousa Campos probeert zijn Heerenveense opponent op het verkeerde been te zetten. Danilo Sousa Campos probeert zijn Heerenveense opponent op het verkeerde been te zetten.

Wel kreeg Ajax mogelijkheden de achterstand te verkleinen, maar het geluk werd niet afgedwongen. Pas bij 0-3 scoorde Ajax tegen. Uit een corner redde Toby Alderweireld de spreekwoordelijke eer. Direct na die goal in de 78ste minuut, kreeg Marvin Zeegelaar nog een kans op 2-3, maar het lukte niet. De wedstrijd was gespeeld. Omdat AZ doelpuntloos gelijk speelde, is het gat met de Alkmaarse koploper twee punten. Volgende week speelt Ajax A1 in Rotterdam tegen Feyenoord.

Opstelling A1:
Padt; Aslan (46.Lachman), Alderweireld, Blind (78. Van der Meulen), Supusepa; Olyve, Schell, Sousa Campos; Lazic, Jongebloet, Resida (46.Zeegelaar)

De aanstaande trainer Marco van Basten bekijkt de aanstormende jeugd. De aanstaande trainer Marco van Basten bekijkt de aanstormende jeugd.

Uitslagen:

ADO Den Haag - De Graafschap 1-0
AZ - Feyenoord 0-0
FC Groningen - FC Volendam 3-1
FC Utrecht - Willem II 0-2
PSV - Twente/Heracles 0- 0
Sparta R'dam - FC Omniworld 2- 0

Stand:

AZ 18-37
Ajax 18-35
Sparta R'dam 18-34
Feyenoord 18-34
sc Heerenveen 18-32
Twente/Herac. 18-32
Willem II 18-29
PSV 18-25
FC Groningen 18-25
FC Utrecht 18-21
ADO Den Haag 18-21
De Graafschap 18-10
FC Volendam 18- 8
FC Omniworld 18- 8

Ook Gabri kwam kijken hoe de jeugd van Ajax het er vanaf bracht. Ook Gabri kwam kijken hoe de jeugd van Ajax het er vanaf bracht.