Menu
Tournament begint vandaag

Tournament begint vandaag

Ajax wacht nog twee zeer aantrekkelijke krachtmetingen in de voorbereiding. De Amsterdamse ploeg treft tijdens het LG Amsterdam Tournament 2007 Arsenal en Atlético Madrid.

Ryan Giggs won vorig jaar het toernooi met Manchester United. Ryan Giggs won vorig jaar het toernooi met Manchester United.

Arsenal, Lazio en Atlético Madrid komen donderdag 2 en zaterdag 4 augustus in actie tijdens de negende editie van ’s werelds grootste voorbereidingstoernooi. Deze ploegen, met een combinatie van internationale sterren en jong talent, gaan onderling uitmaken wie Manchester United opvolgt als titelhouder. Ajax speelt eerst tegen Atlético Madrid en vervolgens treft de Nederlandse bekerwinnaar Arsenal.

In 2005 won de ploeg van coach Arsène Wenger het Amsterdam Tournament. The Gunners verzekerden zich afgelopen seizoen van het spelen van voorronde Champions League door als vierde te eindigen in de Premier League. Arsenal is een van de succesvolste clubs van het Engelse voetbal met dertien nationale kampioenschappen, tien FA Cups en een Europacup II.

Atlético Madrid neemt voor de tweede keer deel aan het toernooi. De eerste deelname aan het Amsterdam Tournament dateert van 1999. Atlético Madrid heeft de Spaanse titel en de Copa del Rey negen keer gewonnen en de Europacup II in 1962. De Spanjaarden streven ernaar komend seizoen in stijl te beginnen met winst in Amsterdam. De tweede club uit Madrid trok onlangs de Portugees Simao aan.

Henk ten Cate en Jaap Stam stonden vorig jaar als nieuwkomers de pers te woord. Henk ten Cate en Jaap Stam stonden vorig jaar als nieuwkomers de pers te woord.

De Italiaanse topclub Lazio Roma keert na zes jaar terug naar het LG Amsterdam Tournament. De club was de eerste winnaar van het toernooi in 1999. Het team van coach Delio Rossi eindigde als derde in de loodzware Serie A en stelde daarmee voorronde Champions League voor volgend seizoen veilig. In 1999 veroverde Lazio Roma met coach Sven-Göran Eriksson de laatste Europacup II en de Romeinen wonnen de Scudetto – de nationale titel – en de Italiaanse beker in 2000. Lazio Roma is er erg op gebrand dit succes komend seizoen te evenaren.

Ieder team speelt twee volledige wedstrijden. Het wedstrijdschema is als volgt:

Donderdag 2 augustus 2007
18.30: Lazio Roma - Arsenal
20.45: Ajax - Atlético Madrid

Zaterdag 4 augustus 2007
19.00: Lazio Roma - Atlético Madrid
21.15: Ajax - Arsenal

Traditioneel wordt bij het LG Amsterdam Tournament een alternatief puntensysteem gehanteerd, waarbij voor het scoren van goals extra punten worden toegekend en een verliezer van de eerste wedstrijd alsnog winnaar van het toernooi kan worden. Dit systeem beloont aanvallend en spectaculair voetbal.

Er zijn nog kaarten voor het LG Amsterdam Tournament te verkrijgen. Voor meer informatie kijk op www.lgamsterdamtournament.com.