Menu

Trabelsi: 'Door Champions League zijn alle facetten in mijn spel verbeterd'

In ruim 24 uur stroomden iets meer dan duizend vragen binnen voor Trabelsi. ,,Dat is veel!", reageerde de Tunesiër verrast. Toen hij hoorde dat hij ze niet alle duizend hoefde te beantwoorden, ging hij opgelucht zitten en antwoordde uitgebreid.

wat dacht je toen je het doelpunt tegen RKC maakte?
Roald Willemsen, Ede

,,Ik was er heel gelukkig mee. Ik was tijdens de wedstrijd al aan het zoeken naar een mogelijkheid. Ik heb altijd al geprobeerd een keer te scoren en tegen RKC lukte het. Ik was erg blij."

Hoe komt het dat iedereen moest lachen toen je afgelopen zaterdag tegen RKC scoorde??
Sven van Dooremaal, Halsteren

,,Ze waren erg blij voor me omdat ik éindelijk mijn eerste doelpunt scoorde!"

Eindelijk ben jij aan de beurt voor een interview, ik heb er heel lang op gewacht dus ik hoop dat deze doorgaat naar jou. Maar waar dacht je aan toen je hoorde dat je van Sfaxien naar Ajax ging?
groetjes Dylan
Dylan van Eenennaam, Oost-Souburg

,,Ik was een beetje verrast. Ajax is een grote club, daar wil elke voetballer wel voor spelen. De meeste voetballers uit Tunesië gaan naar Frankrijk. Het niveau en de mentaliteit tussen Ajax en Sfaxien is heel anders. Alles zou veranderen in mijn leven, het klimaat, de omgeving, alles. In het begin was ik een beetje bang, ik zou mijn familie en vrienden tenslotte achterlaten. Maar ik kon me goed aanpassen aan de groep en ik voel me goed hier, net als in Tunesië."

Mis je het thuisfront en kan dat soms gevolgen hebben voor je prestaties op het veld?
veel suc6 xxx Wendy
Wendy van Mulken, Maastricht

,,Natuurlijk mis ik Tunesië, vooral mijn familie. Maar het is niet van invloed op mijn spel, ik ben een professional en hier voetballen is mijn werk. Maar ik denk elke dag aan mijn familie en in de vakantie ga ik terug."

Wat is het grootste verschil tussen Nederland en Tunesië op voetbalgebied en cultuur?
Linda

,,Het verschil tusen het voetbal in Tunesië en Nederland is erg groot. Het niveau van het spel, het niveau van de clubs, de infrastructuur. Alles is anders. Het leven in Tunesië is goed, dat verschil is niet zo groot, maar qua voetbal is het niet te vergelijken."

Beste Hatem,
Toen je in de zomer van 2001 naar Ajax kwam was er toen iemand in de selectie waar je het direct mee kon vinden? Iemand die je een beetje opving in dit voor jou vreemde land?

Sebastiaan Brandwijk, Nieuw-Vennep

,,Wamberto heeft me veel geholpen. In het begin heb ik elke dag met hem opgetrokken. Hij hielp me praten met spelers en me aanpassen hier. Hij kwam in het begin elke dag naar het hotel."

Vind je het eten lekker in Nederland?
Ries Oprins, Leeuwarden

,,Het eten hier is anders dan in Tunesië, maar ik vind het wel goed. In Nederland wordt veel soep en salade gegeten en daar houd ik ook van. Typische dingen als kroketten en bitterballen heb ik nog niet geprobeerd, omdat daar varkensvlees in zit, en dat eet ik niet."

In hoeverre is Ajax bekend in Tunesië en op wat voor manier?
p.s. blijf aub nog effe een paar jaar, ga zo door
Michael Augustinus, Lisse

,,Ajax is een grote club in Tunesië net zoals Real Madrid. Vooral na '94-'95 is Ajax bekend geworden in Tunesië. De stijl van voetballen spreekt erg aan. En nu ik bij Ajax speel, zijn echt alle Tunesiërs fan van Ajax."

Je bent nu goed bezig Hatem je bent 1 van mijn favorieten. Maar is je droom al uitgekomen of moet die nog uitkomen? Wat is je droom eigenlijk?
Wesley Derks, Goor

,,Het is een droom om de Champions League te winnen. Het is een groot evenement. Ook zou ik in de toekomst nog wel eens in Engeland of Spanje willen spelen. En met het nationale elftal zou ik de Afrika Cup nog wel eens willen winnen."

Waar haal je de kracht om 90 minuten lang onvermoeibaar die rechterflank te bestrijken? Zelf sta ik ook rechtsachter maar in tegenstelling tot u kom ik zelden over de middellijn. Enkele nuttige tips van de beste rechts-back van Europa zijn zeker welkom.
Brecht Gryspeert

,,Het is een kwaliteit, die ik toevallig heb. Voor mij is het niet moeilijk. Roberto Carlos en Cafu hebben het bijvoorbeeld ook. Training is natuurlijk ook belangrijk."

Kun je een marathon lopen??
Kenneth Tan, Limmen

,,Haha, onmogelijk! Misschien ooit wel, maar het vergt een lange voorbereiding."

b>Heey Hatem ben je altijd al verdediger geweest?? en hoe oud was je toen je met voetbal begon??
Emiel van Beek, Heerhugowaard

,,Vroeger heb ik ook op het middenveld gespeeld. Toen ik in het eerste kwam van Sfaxien ben ik verhuisd naar rechtsback. Ik was ongeveer zeven jaar toen ik op straat begon met voetballen. Drie jaar later ben ik bij een club gaan spelen, dat was Sfaxien."

In het voetbal zijn er vaak discussies over de scheidsrechter. Of de wedstrijd goed gefloten is, of wat er wel niet allemaal fout is gegaan. Wat zou jij graag willen veranderen om het makkelijker te maken voor de scheidsrechter om een goede wedstrijd te fluiten?
Tamurile, Roermond

,,Ik zou niets veranderen. Scheidsrechters kunnen fouten maken, dat is menselijk. En dat moet je accepteren. Zowel spelers als scheidsrechters maken fouten, dat zit in het spel. Je hoeft niets te veranderen, ook niet met video's en dergelijke."

Hallo Hatem, heb jij van dit seizoen Ajax veel geleerd? groeten en veel suc6 verder bij Ajax
Arjan,

,,Ik heb veel geleerd dit seizoen, vooral in de Champions League. Het is een belangrijk toernooi voor elke speler. Mijn niveau van spelen is er door omhoog gegaan. Ik heb tegen alle grote clubs uit Europa gespeeld, daar heb ik heb meer ervaring door gekregen. Mijn spel is in alle facetten vooruit gegaan. Elke speler is er beter door geworden."

Hoe komt het dat jullie zover zijn gekomen in de Champions Leage?
want we speelden gelijk tegen Roda JC en NAC en we wonnen van AS Roma en we legden Arsenal en Roma enzovoort allemaal aan de kant, hoe komt dat denk je?

Jordy Valkestijn, Dordrecht

,,Vooraf werd ons ongeveer een procent kans gegeven om ons te kwalificeren voor de tweede ronde. Iedereen dacht dat wij een jong team waren zonder ervaring. Maar we hebben de hele wereld laten zien dat we een goede ploeg hebben. In de kwartfinale hadden we ook kansen tegen AC Milan, een grote club. In Milaan wisten we twee keer te scoren, maar in de laatste minuut kregen we de derde tegen. Ik denk dat we net dat beetje ervaring misten."

Wat dacht je toen je Tomasson zag scoren in San Siro??
Sarafien, Ouderkerk

,,Het was een moeilijk moment. Ik wist niet hoe ik moest reageren, ik dacht niets. Iedereen dacht dat we er al waren. Italiaanse clubs zijn zo. Het was onze fout, de wedstrijd bleek nog niet afgelopen."

Hallo Trabelsi, hoelang ben jij nog van plan bij Ajax te blijven, want er zijn geruchten dat er clubs interesse in je hebben. En denk je als deze ploeg bij elkaar blijft jullie volgend jaar NOG verder kunnen komen in de Champions League?
Bas Overtoom, Rotterdam

,,Ik heb een contract tot 2004 met een optie voor nog twee jaar. Ik ben gelukkig bij Ajax dus ik blijf. We hebben goede spelers met wie we kunnen winnen. Maar het is erg moeilijk om de Champions League te winnen."

Wat is "het moment" uit je carrière bij AJAX?
Richard Baas, Schagen

,,De wedstrijden in de Champions League zullen me bijblijven. Het was de eerste keer dat ik in dat toernooi speelde, elke wedstrijd was een spektakel. In het bijzonder zal ik de wedstrijd tegen Lyon altijd blijven herinneren. Mijn grootmoeder was net overleden. Het was moeilijk om te spelen, maar ik nam zelf de beslissing om het wel te doen. Ik heb toen een uitstekende wedstrijd gespeeld, dat zit voor altijd in mijn hoofd."

Wie vind/vond jij de moeilijkste aanvaller om te verdedigen die tegen jou speelde?
Robbert, Rotterdam

,,Er zijn veel goede aanvallers. Inzaghi vind ik erg goed, hij speelt heel intelligent. Ronaldo is ook goed. In Nederland zijn de aanvallers van PSV en Feyenoord heel gevaarlijk."

heey Hatem, wil alleen zeggen dat ik je de beste speler vind van huidige Ajax. Wil je ook bedanken voor het mooie seizoen die we als Ajacieden hebben gekregen van Ajax waar jij een grote inbreng had...BEDANKT!!! ik wil je ook 1 vraag stellen als het kan...Wie is/was idool van Hatem Trabelsi vroeger ?
Damir, Arnhem

,,Maradona, Van Basten, Weah... Het is heel speciaal dat Van Basten nu vaak bij ons op het trainingsveld staat. Vroeger keek ik altijd naar hem op televisie. In Tunesië is hij een héél grote speler."

hello Hatem, congratulations for first goal for Ajax, hopefully there is more to come.
My question is which European league would you prefer to go to if you were to leave Ajax?

Irad A. Nur, London

,,Ik denk dat ik dan naar de Engelse competitie zou willen, de stijl van voetballen bevalt me. Ik zou Arsenal als club kiezen."

Hatem, wat zijn je plannen voor in de toekomst?
Nog heel veel succes.
Robbie Barends, Almelo

,,Ik wil graag zo blijven voetballen, ik moet mijn niveau zien te behouden. Na mijn carriere wil ik helemaal niets doen! Gewoon de hele dag niksen."

In december maakte je een mindere periode door, althans zo leek het. Koeman schreef dit indirect toe aan de ramadan. Denk je zelf ook dat de ramadan de oorzaak ervan was? Zul je ooit concessies doen aan de ramadan ten gunste van het voetbal of is je geloof daarvoor te sterk?
Sebastian

,,Ik herinner me dat ik tegen NAC niet best speelde, ik maakte twee fouten. Meerdere redenen waren daar de oorzaak van. Misschien had de Ramadan wel invloed, maar het was niet de enige reden. Tijdens de Ramadan hebben veel voetballers het moeilijk. Zelfs voor mij is het moeilijk. Maar het is slechts een maand per jaar. Zolang ik gezond ben blijf ik altijd meedoen aan de Ramadan. De eerste week is geen probleem, maar tegen het einde van de tweede week word je een beetje moe. Dat is normaal. Ik ben blij dat iedereen bij Ajax de personen die meedoen aan de Ramadan respecteert."

Beste Trabelsi
Heb je naast het voetbal nog andere grote hobby's en kan je deze nog wel uitoefenen?

Marc Veldkamp, Alphen aan den Rijn

,,Als ik een paar dagen achter elkaar vrij ben ga ik naar Frankrijk. Verder houd ik van tennis, films kijken. Na de training ga ik naar huis, naar mijn vrouw."

Met wie zou jij nog wel eens een shirtje willen ruilen?
Leo, Dokkum

,,Niemand speciaal."

van wat voor muziek hou je?
Bob Jari Schuitema, Amsterdam

,,Ik houd van veel soorten muziek, alleen niet zo van techno. Ik luister veel naar rustige muziek, ook Arabische muziek vind ik prettig."

Heb je een bijnaam en zoja welke?
Linquenda, Steenbergen

,,Ik heb op dit moment geen bijnaam. Vroeger werd ik wel 'Bangalé' genoemd, ik geloof dat hij een Senegalese voetballer was."

Hallo, wat voor ervaring was het spelen van het WK voor jou?
Louis Herrema, Leeuwarden

,,Het was een grote ervaring. We hebben alleen niet zo goed gespeeld, het team is middelmatig. Maar voor de ervaring is het een belangrijk toernooi."

Wat vind je ervan om tegen teamgenoten van Ajax een interland te spelen?
Patrick D'Hulst, Rheden

,,Het is leuk om tegen teamgenootjes te spelen, zij zijn vrienden. Maar ik behandel ze niet anders. Natuurlijk wil ik ze niet blesseren, maar dat is nooit mijn intentie tijdens een wedstrijd."