Menu

Trabelsi draait weer op volle toeren

Hatem Trabelsi draait weer op volle toeren. Maar niet alleen hij, want ook John O'Brien heeft zijn eerste volledige wedstrijd weer achter de rug. Afgelopen maandag speelde zowel de rechtsback als de linksback negentig minuten met Jong Ajax. Deze woensdag buffelden ze weer met de overige zes Ajacieden op het trainingsveld.

Trabelsi draafde als een jonge hinde over het gras en sprieten van datzelfde gras kleefden na de training aan zijn voorhoofd. De Tunesische verdediger was gretig en doorliep de vier onderdelen als een zonnetje.

Samen met Trabelsi doorstonden Yannis Anastasiou, Anthony Obodai, John O'Brien, Tom Soetaers, Filipe Kasmirski en Julien Escudé de oefeningen. Maarten Stekelenburg kreeg privétraining aangezien Bogdan Lobont en Hans Vonk voor interlands op pad zijn. Met de doelman gaat het allengs beter, kreeg de trainer na afloop te horen van zijn pupil.

Trabelsi liep net als de anderen een beetje hijgend van het veld. Toen gesteld werd dat hij had verloren, was hij weer helemaal bij de les. ,,Nee," beet hij in onvervalst Nederlands van zich af. ,,Ik heb gewonnen!"

Maandagavond lukte dat in zijn eerste duel niet. Jong Ajax bleef steken op 3-3 na een 3-1 achterstand. ,,Maar het ging oké", vetrelde Trabelsi woensdag. ,,Het was mijn eerste wedstrijd weer. Ik speelde tegen Heerenveen in februari voor het laatst. Dat is lang geleden, maar ik kon mij gelukkig nog wel herinneren hoe het ging, haha! Ik was voor de wedstrijd van maandag niet nerveus, ook niet voor mijn lichaam. En het voelde goed. Ik zou eigenlijk een helft of een uur spelen, maar ik zei tegen de trainer 'laat mij maar staan, want het gaat goed.' Komende vrijdag spelen we weer vriendschappelijk en dan hoop ik weer negentig minuten te spelen."