Menu
Trabelsi en Boukhari naar Afrika Cup

Trabelsi en Boukhari naar Afrika Cup

Hatem Trabelsi en Nourdin Boukhari zullen niet aanwezig zijn bij de eerste training van het jaar op zondag 8 januari. Reden voor de afwezigheid van het duo is dat beide Ajacieden in voorbereiding zijn op de Afrikaanse equivalent van het EK, de Afrika Cup, die eind januari en begin februari gespeeld zal worden in Egypte.

Trabelsi zal er als titelverdediger met Tunesië alles aan doen om de prestatie van de voorgaande editie te evenaren, al weet de Ajacied dat een titel verdedigen geen makkelijke klus is. Nourdin Boukhari zal, mocht het tot een confrontatie komen met zijn teamgenoot uit Amsterdam, iets recht willen zetten met Marokko. De laatste keer dat de twee Afrikanen tegenover elkaar stonden, speelde Tunesië gelijk tegen Marokko, waardoor het laatste land zich niet kwalificeerde voor het wereldkampioenschap komende zomer in Duitsland. Een eventuele confrontatie kan pas in de halve finales plaatsvinden.

Boukhari komt met Marokko uit in groep A, en speelt in ieder geval tegen gastland Egypte, Ivoorkust en Libië. Trabelsi is met Tunesië ingedeeld in groep C, bij Zuid-Afrika, Guinee en Zambia. Vanaf 20 januari tot en met 10 februari strijden de Afrikaanse landen om de titel.