Menu

Trabelsi en Pienaar naar Afrika

Hatem Trabelsi en Steven Pienaar hebben Amsterdam verlaten om zich te melden bij hun nationale ploegen, respectievelijk Tunesië en Zuid-Afrika. Beiden zijn nog geblesseerd en het is daarom de vraag of ze op de spelerslijst voor het toernooi om de Africa Cup, dat van 24 januari tot en met 14 februari wordt gehouden, worden gezet. ,,Ik vind niet dat ze aan het toernooi kunnen beginnen", reageert clubarts Edwin Goedhart vanuit het Portugese trainingskamp desgevraagd.

Trabelsi en Pienaar zijn al enige tijd uit de running vanwege blessures. Daarom zijn ze ook niet mee met Ajax naar het trainingskamp in Portugal. Maar de nationale bonden hebben de spelers opgeëist en moeten 14 januari hun definitieve spelerslijsten voor de Africa Cup kenbaar maken.

,,Ik heb wat Hatem betreft wel een aantal keer contact gehad met de bondsarts van Tunesië, ik ga er vanuit dat we ten opzichte van hem adequaat worden geïnformeerd", zegt Goedhart. ,,Maar juridisch gezien hebben we niets te zeggen. Natuurlijk willen we niet dat ze spelen als het niet kan. Als een speler drie maanden niet heeft gespeeld, kan een blessure wel over zijn, maar mist hij nog te veel."

Goedhart heeft de onderzoeksresultaten van Pienaar meegegeven en is duidelijk in zijn mening. ,,Ik vind niet dat ze kunnen beginnen aan de Africa Cup, niet direct in de eerste wedstrijd. Maar als de bond zegt dat ze er klaar voor zijn, kunnen we er niets tegen doen. De speler zelf heeft het laatste woord. Als hij zegt dat hij niet kan spelen, speelt hij niet. Ik snap hun emotionele motivatie wel, maar we hebben ze ook gezegd dat ze, als ze spelen, een risico lopen voor hun eigen carrière."

Overmorgen moeten Tunesië en Zuid-Afrika de lijst inleveren. ,,Daar kijken we met spanning naar uit", besluit Goedhart. ,,Zodra duidelijk is dat ze niet kunnen spelen, komen ze terug naar Amsterdam."