Menu

Trabelsi gelukkig met eerste treffer

Met een grote glimlach op zijn gezicht kwam Hatem Trabelsi de kleedkamer uit. De Tunesische verdediger maakte tegen RKC zijn eerste competitiedoelpunt voor Ajax, dat met 6-1 de Waalwijkers opzij zette.

,,Ik ben zeer gelukkig met mijn doelpunt'', straalde Trabelsi. ,,Ik liep er vandaag een beetje naar te zoeken, want het was er de wedstrijd voor. Na de eerste goal ging het gemakkelijk. We bleven goed geconcentreerd omdat het vasthouden van de tweede plaats in de competitie erg belangrijk voor ons is. In het veld beseften we dat een grote zege mogelijk was vandaag. Dat PSV twee punten heeft laten liggen, is mooi. Ze moeten ook nog tegen Feyenoord, dus ik denk dat alles nog mogelijk is. Wie weet kunnen we nog voor een verrassing zorgen. In ieder geval moeten wij alle wedstrijden winnen'', aldus Hatem Trabelsi.

,,Ik denk dat we vandaag goed gespeeld hebben'', zei Rafael van der Vaart die tegen RKC drie keer scoorde. ,,Als diepste spits heb ik in twee wedstrijd vier goals gemaakt, dus dat gaat goed.'' Ook Van der Vaart was enigszins verrast door de grote zege die Ajax op de subtopper geboekt had. ,,Vooraf dachten we dat het een lastige wedstrijd zou worden. Na de tweede goal hadden we een kleine inzinking, maar we herstelden goed. Op het middenveld klopte alles bij ons vandaag. Toen ik hoorde dat PSV in de rust 2-0 achter stond, kreeg ik een beetje hoop. Jammer dat ze nog gelijk gemaakt hebben, al is het nog steeds niet gespeeld'', zei Ajax' topscorer.

Voor Wesley Sneijder was het een hectische week, waarin hij zijn debuut als A-international maakte en tegen RKC weer eens scoorde. ,,Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen week'', liet de talentvolle middenvelder weten. ,,Het was ook een leuke avond. Niet gedacht dat het zo gemakkelijk zou gaan. We hebben geconcentreerd gevoetbald en meteen druk op de tegenstander gezet. In de afronding haalden we bijna honderd procent en dat is goed voor het doelsaldo. Dat speelt natuurlijk ook mee. Elke week gaan we er weer vol tegenaan. De druk ligt nu bij Feyenoord'', vond Sneijder.

,,We hadden niet zo'n grote zege verwacht'', zei aanvoerder Cristian Chivu. ,,Ajax mag tevreden zijn met zes goals en goed spel. Mede naar aanleiding van de uitwedstrijd in Waalwijk dachten we dat dit de moeilijkste van de resterende wedstrijden zou zijn.'' Chivu ging ook nog even in op de schorsing van drie wedstrijden die hem boven het hoofd hangt. De Roemeen gaat in beroep tegen de straf. ,,Ik ben niet schuldig en daar ga ik de commissie van proberen te overtuigen. Ik heb nooit de intentie gehad om Song te slaan. Dinsdag moet ik voor de beroepscommissie verschijnen en ik hoop er het beste van'', aldus Cristian Chivu. De captain gelooft nog steeds in de kampioenskansen voor zijn ploeg. ,,Dat zei ik een paar weken geleden ook al. Alles is nog mogelijk. Ik hoop dat we weer kampioen worden. Dat kan toch? Ajax moet in ieder geval nog vier keer winnen. Als we spelen zoals vandaag, gaat dat wel lukken.''