Menu

Trabelsi kan spelen tegen AS Roma

Op de dag van de belangrijke wedstrijd tegen AS Roma was de sfeer bij de Ajacieden niet anders dan 'normaal'. 's Ochtends werd er gewandeld in het zonnetje en op een terras genoten van een kop echte Italiaanse koffie. Toch was er ook nieuws: Hatem Trabelsi is fit bevonden.

Op het moment dat de leden van de selectie hun gebruikelijke wandeling maakten, ditmaal door de historische straten van Rome, onderging Hatem Trabelsi met de fysiotherapeut een test op een veldje niet ver van het hotel. En met goed resultaat, want de Tunesiër is fit en kan spelen tegen AS Roma.

Van Zlatan Ibrahimovic was al duidelijk dat hij woensdagavond kan aantreden. De Zweed wandelde daarom gewoon mee. Ook Andy van der Meyde, die wat last had van een spier, is helemaal fit.

's Middags trokken de Ajacieden zich terug op hun kamers om uitgerust aan de wedstrijd te beginnen. De sfeer is ontspannen. ,,De wedstrijd leeft natuurlijk wel en speelt in het hoofd van elke speler", zei teammanager David Endt, ,,maar niet meer dan normaal.''

Aan het eind van de middag worden de Ajacieden weer gewekt om een sportmaaltijd te gebruiken, waarna ze zich naar het stadion zullen begeven. In het Stadio Olympico wordt vanaf 20.45 uur beslist of Ajax zich na vanavond een van de beste acht clubs van Europa mag noemen.

Vergeten hoe het ook al weer zat, mag Ajax nu wel verliezen of niet?
Lees meer >>