Menu
Trabelsi keert terug in selectie Blind

Trabelsi keert terug in selectie Blind

Danny Blind ging zaterdagmiddag tijdens het gebruikelijke perspraatje niet in op de gebeurtenissen in Den Haag vrijdagavond. Wel sprak hij kort over de wedstrijd die morgen gespeeld wordt in de Residentie.

,,Ajax heeft een verklaring naar buiten gebracht en ik sluit me aan bij de inhoud daarvan", is het enige wat de trainer over de gebeurtenissen kwijt wilde. Liever sprak Blind over de wedstrijd. Hatem Trabelsi, afgelopen donderdag teruggekeerd uit Egypte, is weer bij de selectie, ten koste van Emmanuel Boakye. Tomás Galásek is niet inzetbaar vanwege een hamstringblessure. ,,Hedwiges Maduro schuift daarom een linie naar voren, en naar rechts", onthulde Blind. ,,Hij is een goed alternatief als je achterin personele problemen hebt, maar hij is een controlerende middenvelder, dat is zijn beste positie."

Ook tegen ADO Den Haag wil Blind het liefst met mooi voetbal winnen, maar hij is realistisch als geen ander. ,,Het gaat nu om de punten, de manier waarop dat gebeurt is ondergeschikt. Natuurlijk streef ik ernaar om goed te voetballen, maar daar moeten wel alle ingrediënten voor aanwezig zijn." Een van de ingrediënten die Blind duidelijk ziet bij zijn equipe is inzet. ,,Wat dat betreft heb ik weinig klachten. Als je kijkt naar de laatste wedstrijden, wordt er veel energie en arbeid geleverd. De ploeg maakt absoluut geen matte indruk."

De laatste ontmoeting met ADO Den Haag zit nog vers in het geheugen bij de trainer. ,,We speelden eigenlijk een goede wedstrijd. Bij rust stonden we met 2-0 voor, we hadden het toen definitief in ons voordeel moeten beslissen. ADO kwam in de slotfase nog langszij. Maar hoe de wedstrijd toen is verlopen, is nu totaal niet meer aan de orde. We zijn nu een halfjaar verder en moeten drie punten winnen. Daar is iedereen van doordrongen. Het gaat om één ding en dat is de play-offs halen. Dan hebben we nog uitzicht op een acceptabel seizoen. Een goed seizoen kan niet, want we winnen de titel niet."

Ajax en ADO Den Haag zullen zondagmiddag vanaf 12.30 uur strijden om de drie punten.