Menu
Trabelsi kijkt uit naar Klassieker

Trabelsi kijkt uit naar Klassieker

Hatem Trabelsi kijkt uit naar de Klassieker van aanstaande zondag. ,,Het is één van de grootste wedstrijden die je in de Nederlandse competitie kan spelen", vindt de Tunesische international. ,,En ik denk dat wij favoriet zijn."

De donderdag na de winst op Brøndby was voor de Ajacieden een beetje hectisch. Trainen, persdag richting Feyenoord en dan als toetje nog de loting voor de Champions League. Vrijdag heeft de selectie een vrije dag, zodat pas echt kan worden nagenoten van het midweekse succes. ,,Op zich is de winst van ons tegen Brøndby logisch. Wij waren immers het betere team”, analyseert Hatem Trabelsi recht toe recht aan. ,,Voor ons was de wedstrijd zó belangrijk. Eigenlijk al de wedstrijd van het jaar. Daardoor was het niet moeilijk om de juiste motivatie en de juiste spirit te krijgen.”

,,In de eerste helft tegen Brøndby ging het bij ons moeizaam, omdat zij met zoveel spelers achter de bal bleven staan. Dan doen bijna alle teams tegen Ajax en dat is echt lastig spelen. Je zag bijvoorbeeld in de wedstrijd tegen PSV dat als die ploeg besloot om aan te vallen er een heel leuke en goede wedstrijd ontstond. Dat verwacht ik zondag eigenlijk ook wel. Wij zullen zeker aanvallen en Feyenoord zal dat ook doen.”

Naarmate het seizoen vordert, gaat het beter met Ajax. Trabelsi: ,,Ik voel in de trainingen en ook in de wedstrijden dat het steeds beter gaat. De start van een seizoen is altijd moeilijk. Je moet toch weer wennen. Nu we tegen PSV, Brøndby en RBC hebben gespeeld komen we er steeds meer in.”

Dat Ajax de eerste competitieronde verplicht vrij was, is niet van invloed geweest op dat ritme. ,,Het is wel vreemd dat iedereen al begonnen is, terwijl je zelf op de bank zit", aldus de rechtsback. ,,We waren er klaar voor. Toen ik hoorde dat PSV al twee punten had verspeeld, stond ik niet te juichen. Het is de eerste wedstrijd pas, er kan nog zoveel gebeuren. Als het nou later in het seizoen was geweest, dan was ik er blijer mee geweest dan nu."

De ene competitiewedstrijd die Ajax wel speelde, wonnen de Amsterdammers vorige week zaterdag van RBC. Trabelsi blikt op verzoek even terug. ,,Het resultaat was goed. De manier van spelen niet. Maar ik speel liever niet goed en win, dan dat ik goed speel en verlies. Al met al vind ik onze start niet slecht. Het kan beter, dat wel."

Zondag zal Ajax tegen Feyenoord tot het uiterste moeten gaan om de goede competitiestart een vervolg te geven. ,,We zullen het publiek laten zien dat we fit zijn, dat we willen vechten voor de overwinning. Voor de mensen is Ajax - Feyenoord altijd een heel speciale wedstrijd. Voor mij is het een van de topwedstrijden die je speelt. Niet te vergelijken met een duel in de Champions League, maar wel een krachtmeting met een andere grote club in Nederland. Je trekt je als speler toch op aan een club die een hoog niveau heeft. Als die wedstrijden goed gaan, krijg je daar zoveel vertrouwen uit. Ik denk dat Ajax favoriet is. Feyenoord zal er echter ook alles aan doen. Iedereen strijdt om een plaats in de Champions League en die moet je in de competitie verdienen. Ajax is fit, heeft vertrouwen geput uit de plaatsing voor de Champions League en ik denk dat wij gaan winnen. Dat moet ook wel als we kampioen willen worden. En dat willen we.”