Menu

Trabelsi met goed gevoel naar huis

Ook Hatem Trabelsi is, net als Ikedia, Pienaar en Mokoena eerder deze week, uitgeschakeld op het WK. Tunesië verloor de derde groepswedstrijd met 2-0 van Japan en eindigde als laatste in de poule. Zondag vliegt de Afrikaanse equipe terug naar huis.

Trabelsi:,,Het is jammer dat we van Japan hebben verloren, maar ik moet toegeven dat zij wel de betere ploeg waren. Nu moeten we naar huis, dat is ook jammer. Desondanks ben ik over het toernooi erg tevreden, ook over mijn eigen spel, ik heb goed gespeeld. We hebben als team drie wedstrijden goed gevoetbald, zowel tegen Rusland, als tegen Belgi&eunl; en Japan. Helaas hebben we geen wedstrijd kunnen winnen, daardoor vind ik het resultaat wat tegenstrijdig en negatief. "

,,We zijn trots dat we op het hoogste internationale niveau mochten spelen. We hebben een heel jonge ploeg. Veel spelers voetballen niet in Europa en hebben nog nooit op zo'n groot toernooi gespeeld. Dit is misschien wel een verschil met vele anderen op dit WK, die meer gewend zijn tegen grote clubs en dergelijke te spelen. Het is een goede ervaring om tegen grote namen te voetballen."

,,Zondag vliegen we terug naar Tunesië, waar ik in ieder geval nog twee weken vakantie heb. Ik zal er nog met Beenhakker over bellen. Voor het WK zei hij al dat ik twee, drie weken vrij kon nemen. Eenmaal thuis ga ik natuurlijk het WK verder volgen, dat is logisch. Ik ben benieuwd wie kampioen zal worden. Ik geef Brazilië een goede kans. Ik was verrast door de uitschakeling van Argentinië en Frankrijk, het zijn twee van de beste ploegen. De omstandigheden zijn heel zwaar hier in Japan, het is erg warm en vochtig, misschien heeft dat ze dwars gezeten om goed te presteren."

,,Senegal is de verrassing van het toernooi, maar ik denk dat het moeilijk voor ze zal worden om ver te komen, ik denk dat ze niet verder komen dan de kwartfinales.
Ik hoop dat mijn vrienden van Ajax, Zlatan en O'Brien het toernooi goed zullen voortzetten, ik wens ze veel succes!"