Menu

Trabelsi speelt gelijk met Tunesië

Tunesië heeft in de tweede groepswedstrijd van groep H een punt behaald tegen België. Trabelsi was de uitblinker bij de Afrikanen en speelde de hele wedstrijd.

België speelde rommelig en zonder veel aanvalsdrang. Het optreden
van Tunesië oogde frisser en speelser. Veel kansen dwongen beide ploegen echter niet af.


In de dertiende minuut bewees België dat het wel degelijk tot uitstekend voetbal in staat is. Na een breed opgezette aanval over links en rechts belandde de bal voor de schietgrage voeten van Wilmots, die van dichtbij geen fout maakte, 0-1. In het duel met
Japan had de middenvelder van Schalke'04 ook al de score open gebroken.


België kon de voorsprong opnieuw niet lang vasthouden. Tegen Japan lag de gelijkmaker binnen drie minuten achter doelman Geert de Vlieger (Willem II), Tunesi sloeg binnen vier minuten terug.


Verdediger Bouzaiane krulde een vrije trap fraai achter de vergeefs duikende De Vlieger, 1-1. Spits Jaziri miste kort daarna een mooie kans op een verdiende voorsprong voor Tunesië.


Met de 23-jarige spits Sonck van kampioen Racing Genk wonnen de Rode Duivels aan aanvals- en daadkracht. De Speler van het Jaar 2001 in Belgi was bij elke offensieve actie betrokken, maar kwam steeds net te kort om te scoren. In het laatste kwartier bracht Waseige ook zijn derde spits, Mpenza, nog in. Maar ook hij
kon de zege niet afdwingen. Tunesië, dat nog een aardige eindsprint
in huis had, was met een schitterend schot van Ghodhbane dicht bij 2-1.


Foto: Hans Willink
Bron: ANP