Menu

Trabelsi: 'We kunnen Roma aan'

De Ajacieden verwachten geen gemakkelijke wedstrijd tegen AS Roma, maar vertrouwen hebben ze wel. De een put moed uit het feit dat Roma afgelopen weekeinde verloren heeft, de ander denkt dat-ie wel gaat scoren en de derde vindt dat de selectie van Koeman zo breed is, dat ook afwezigen als Chivu en Galásek wel te vervangen zijn.

Met de teen van Jelle van Damme gaat het goed en daardoor ook met de Belg zelf. ,,Ik heb bijna geen pijn meer en ik kan alles doen. Elke dag gaat het wat beter, dus ik kan spelen dinsdag. Die kans bestaat, maar er is nog niets bekend over de opstelling. Ik wacht af."

De jonge verdediger verwacht dat het een moeilijke wedstrijd zal worden tegen de Romeinen. ,,Zeker als je kijkt naar wie er bij ons niet bij zijn, zal het zwaar worden", aldus Van Damme. ,,Daarom moeten wij ons sterk maken als ploeg en negentig minuten knokken. Wij hebben afgelopen weekend gelijkgespeeld, zij hebben verloren. Dat werkt in mentaal opzicht in ons voordeel. Roma heeft in de eerste ronde twee keer tegen Genk gespeeld. De wedstrijd in België heb ik gezien. Genk verloor weliswaar met 1-0, maar ze kregen wel kansen. En als zij kansen kunnen creëren, kunnen wij dat ook."

,,Roma heeft natuurlijk spelers met individuele klasse, kijk maar naar bijvoorbeeld Totti en Batistuta. Dat zijn jongens die het verschil kunnen maken in een wedstrijd. Maar zulke spelers hebben wij ook", vindt de Belg. ,,Het zou mooi zijn als wij de Champions League voor de winterstop winnend kunnen afsluiten. Ik denk dat het 2-1 wordt. Mido scoort en ik. Ik heb namelijk op de training zondag twee keer gescoord. Een met de voet en de tweede maakte ik met het hoofd, uit een corner. Dat geeft me zo'n goed gevoel, misschien lukt dat dinsdag ook wel", zegt hij met een brede lach.

Ook Hatem Trabelsi is pijnvrij. ,,Volgende week, pardon, vorige week had ik nog wel last, maar nu voel ik niets meer", verspreekt de Tunesiër zich lachend. ,,Haha, maak je geen zorgen, ik kan gewoon spelen tegen Rome, hoor." Wat serieuzer vervolgt hij: ,,Roma is een grote club, maar zij hebben wat problemen nu. Het gaat niet zo goed in het Italiaans kampioenschap. Daar staat tegenover dat wij een aantal blessures hebben en twee belangrijke spelers die geschorst zijn. Wij moeten echter profiteren van hun problemen, want wij hebben het voordeel dat we thuis spelen."

,,Roma heeft goede spelers, maar we hoeven niet bang voor hen te zijn. We hebben wel eens tegen betere ploegen gespeeld. Roma kunnen we aan, ik denk dat we gaan winnen. Het maakt niet uit met hoeveel, de drie punten zijn het belangrijkste", aldus Trabelsi.

De verdedigers hebben dus vertrouwen in het team. Ook spits Mido ziet het Champions-leagueduel positief tegemoet. ,,Het is een goed team met goede spelers. maar wij zijn jong en moeten laten zien dat we dit soort teams kunnen verslaan. Als iedereen die instelling heeft, moet dat lukken. We hebben veel geblesseerden en twee geschorsten, maar de rest van de selectie kan ook goed voetballen. Op elke positie hebben we twee of drie goede spelers. Het wordt echter geen gemakkelijke wedstrijd."

Mido vindt Roma niet zoveel verschillen van Inter. ,,Het is Italiaans voetbal. Dat wil zeggen dat de namen en spelers anders zijn, maar in Italiaans voetbal wacht men die ene kans af. Zo zal het dinsdag ook zijn. Wij moeten er zelf eveneens voor zorgen dat we elke kans benutten. Dit soort wedstrijden wordt vaak door een moment beslist. Roma draait op dit moment niet zo goed, maar dat maakt niet uit. Ook hun verlies tegen Arsenal in de eerste wedstrijd telt niet meer mee. We moeten elke seconde, elk gedeelte van de wedstrijd op onze hoede zijn. De simpele dingen zijn belangrijk, die moeten goed gaan. We moeten vertrouwen hebben. De supporters ook. Dan denk ik dat we winnen en natuurlijk hoop ik een of twee goals te maken", laat de Egyptenaar weten.

Wie tot opluchting van velen dinsdag toch inzetbaar is, is publiekslieveling Jari Litmanen. De Fin was afgelopen week wat grieperig, maar is naar eigen zeggen weer helemaal hersteld. Ook litmanen verwacht een moeilijke wedstrijd. ,,We spelen thuis en de wedstrijden in de Champions League zijn leuk. Ik hoop op een goed resultaat", begint Litmanen voorzichtig.

De blessures en geschorsten zijn een tegenvaller voor de Ajacied. ,,Het is jammer dat zulke goede spelers de wedstrijd moeten missen. Het zijn spelers die iets extra's kunnen brengen in zo'n duel. Chivu en Van der Vaart hebben beide die extra kwaliteiten.
En Galásek heeft bijvoorbeeld de meeste wedstrijden gespeeld. Doordat hij niet meedoet, valt een hoop ervaring weg. Ik kan wel spelen en heb meer ervaring, maar we doen het ten slotte met zijn allen", zegt hij bescheiden.

,,Roma heeft het afgelopen jaar goed gespeeld, zowel in de Champions League als in de Italiaanse competitie. Roma speelt al een aantal jaren samen, de basis van het team is hetzelfde. De aanvallers zijn gevaarlijk, maar ook het middenveld en de verdediging is sterk. Zij hebben de ervaring die wij missen. Het zal daarom moeilijk worden van hen te winnen. Maar tegenwoordig is elke wedstrijd moeilijk. Het competitieduel tegen de Graafschap afgelopen zaterdag is een goed voorbeeld. Maar ook Valencia. In elke wedstrijd heb je kansen", vindt Litmanen.