Menu

Trabelsi zet Tunesië op juiste spoor

Nadat Hatem Trabelsi afgelopen weekeinde al zes minuten voor Tunesië in actie was gekomen, kwam de Ajacied woensdagavond na rust in het veld. Het gastland won met 3-0 van DR Congo en weet zich verzekerd van de kwartfinale.

Toen Trabelsi in het veld kwam, speelde zijn ploeg al met een man meer nadat een Congolees met de rode kaart was weggezonden. Profiteren van die man-meer-situatie kon het gastland niet direct en het bleef behoudend spelen.

Tot de Ajacied in de 55ste minuut zijn befaamde rush aan de rechterkant van het veld begon. De voorzet was goed, de keeper verslikte zich daarin en Dos Santos kon de openingstreffer maken. Ook bij het tweede doelpunt was Trabelsi betrokken. Wederom tufte de fit ogende rechtsback richting achterlijn, verzond een voorzet op maat en na een vreemde volley kon Braham de 2-0 maken.

In de slotfase maakte de Braziliaanse Tunesiër Dos Santos er nog 3-0 van. Dat betekent dat Congo is uitgeschakeld en Tunesië zich verzekerde van een startbewijs in de kwartfinale. Zondag wacht echter nog de laatste poulewedstrijd voor het team van Trabelsi.