Menu
Trainen en tekenen

Trainen en tekenen

De donderdag begon vroeg voor de selectie van Ajax. Voordat de Ajacieden aan de training begonnen stond er een uitgebreide signeersessie op het programma. Alle spelers zetten hun krabbel op tientallen shirts, vlaggen en ballen die het komende seizoen door de supporters te winnen zijn of die naar een goed doel gaan.

Iedereen die bij een actie van Ajax een gesigneerd shirt wint, mag er zeker van zijn dat de handtekeningen echt zijn. Een paar keer per seizoen wordt er daarom een een speciale signeersessie georganiseerd. De shirts worden verloot of weggegeven via prijsvragen op de website of op social media. Ook zijn er shirts en andere Ajax-spullen speciaal voor goede doelen van de Ajax Foundation. Met genoeg stiften in de aanslag en alle shirts keurig op een rijtje, klaarden de Ajacieden de klus toch redelijk snel deze donderdagochtend.

Vrijwel direct na de tekensessie was het alweer tijd voor de training. Over drie dagen staat het tweede competitieduel van dit seizoen op het programma – uit tegen AZ – en de Ajacieden doen er alles aan om zondag met drie punten uit Alkmaar terug te keren. Op het programma vandaag veel kleine partijtjes op grote goals (de selectie werd in vier groepjes opgedeeld) en na afloop bleef er ook nog een klein gezelschap achter om met Dennis Bergkamp te oefenen op traptechniek. Langzaam maar zeker komt de zondag in zicht, de nadruk komt meer en meer op de details te liggen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl

Danny Hoesen en Thulani Serero krabbelen er op los. Danny Hoesen en Thulani Serero krabbelen er op los.
Christian Poulsen en Nicolai Boilesen voorzien de ballen van een handtekening. Christian Poulsen en Nicolai Boilesen voorzien de ballen van een handtekening.
Lasse Schöne en Danny Hoesen. Lasse Schöne en Danny Hoesen.
Lucas Andersen, maandag smaakmaker bij Jong Ajax, nu weer aangesloten bij de A-selectie. Lucas Andersen, maandag smaakmaker bij Jong Ajax, nu weer aangesloten bij de A-selectie.
Siem de Jong wordt op de hielen gezeten door Thulani Serero. Siem de Jong wordt op de hielen gezeten door Thulani Serero.
Dennis Bergkamp bleef achter met een klein groepje Ajacieden om te oefenen op het afstandschot. Dennis Bergkamp bleef achter met een klein groepje Ajacieden om te oefenen op het afstandschot.