Menu

Trainen in de kleine ruimte

De training van vrijdagochtend stond in het teken van voetballen in de kleine ruimte. Na de warming-up en rondo's, op een klein oppervlak, was ook de partij op een klein veldje met kleine doeltjes.

Na de warming-up zonderden drie spelers zich af. Victor Sikora, Rafael van der Vaart en John O'Brien trainden met z'n drieën op het andere veld onder leiding van René Wormhoudt. Zij verrichtten vooral veel loopwerk.

De Ajacieden die donderdagavond met Ajax 2 meededen in het Amstel-Cupduel tegen T.E.C. deden de hele training mee. Op Jelle van Damme na. De Belg had in Tiel een knietje op zijn bovenbeen gehad en deed het daarom rustig aan. Hij liep in zijn eentje de wedstrijd uit de benen en bleef daarna toekijken hoe het zijn ploeggenoten verging.

De groep werd na de warming-up in twee groepen verdeeld voor de rondo. Ook deze oefenvorm werd in een beperkte ruimte uitgevoerd. Hierna haakten Nigel de Jong, Nicolae Mitea en Johnny Heitinga ook af. De drie hadden net als van Damme de wedstrijd met Ajax 2 in de Amstel Cup gespeeld en werd voor de rest van de ochtend rust gegund.

De overigen meldden zich in een hoek van het veld, waar twee kleine doeltjes stonden op een uitgezet veldje van ongeveer twintig bij tien meter. In partijtjes van zes tegen zes werd tegen elkaar gestreden. Elk partijtje duurde zo'n tien minuten. Na vijf wedstrijdjes was het 'wit' (Steven Pienaar, Wesley Sneijder, Tomás Galásek, Julien Escudé, Yakubu en Wesley Sonck) die de 'best of five' had gewonnen.

Wamberto trok na de training de keepershandschoenen aan en fungeerde als schietschijf voor de nog aanwezige teamgenoten. Als wat enigszins op hem af kwam kon de Braziliaan nog wel weren, maar de schoten richting de hoeken van het doel moests hij laten gaan. Tomás Galásek had nog een manier gevonden om 'Wampie' te kloppen: hoog in het dak. ,,Ik ben maar klein hé'', grinnikte Wamberto zelf.