Menu
Trainen in speciale omgeving

Trainen in speciale omgeving

Ajax besloot zijn reisdag donderdag met een relatief lichte training op de Wellington Sports Ground, net buiten Southampton. Op het wijdse complex van profclub Portsmouth trainde Vurnon Anita apart met fyiotherapeut Pim van Dord.

Net als de in het spelershotel achtergebleven Kolbeinn Sigthórsson en Miralem Sulejmani was de individuele sessie van Anita er een uit voorzorg. Bij de start van de trainingsweek in Engeland worden geen risico’s genomen met (licht) aangeslagen Ajacieden. Hetzelfde geldt natuurlijk voor selectiespelers die net terugkeren van een blessureperiode.

De Ajacieden besloten de eerste dag van het trainingskamp met een relatief lichte training. De Ajacieden besloten de eerste dag van het trainingskamp met een relatief lichte training.

Met Southampton Airport op steenworp afstand – onmisbaar vanwege de aanhoudende stroom vertrekkende vliegtuigen - stond de eerste ‘Engelse’ training vooral in het teken van passen en trappen. Het opwarmende voorwerk werd geleid door conditietrainer/hersteltrainer Björn Rekelhof. Na de warming-up werden de meegebrachte voetballen volop benut. De passafstand werd telkens groter. Af en toe verdween een bal in de bosrijke omgeving van Wellington Sports Ground. De materiaalmannen Richard en Randy, of de selectiespeler zelf, zorgden ervoor dat geen bal achterbleef in het groen.

Wie strafrondjes zou moeten lopen op het wijdse sportcomplex, met ook tennisbanen en een atletiekbaan, weet zich extra bestraft. De volgens goed Engels gebruik gemillimeterde graszoden vormen een eindeloze parcours. Strafrondes lopen tot in de eindigheid. De enige ‘straf’ die de Ajacieden kregen, betrof donderdag een serietje opdrukken. Die straf werd meestal lachend, in een licht uitgelaten sfeertje, op de eerste reisdag geïncasseerd.

Ajax.nl en Ajax TV doen dagelijks verslag van het trainingskamp van Ajax op Engelse bodem. Volg het trainingskamp ook via de officiële social media van Ajax op Twitter (@AFCAjax) en Facebook.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Gregory van der Wiel liet vooraf duidelijk blijken zin te hebben in de training. Gregory van der Wiel liet vooraf duidelijk blijken zin te hebben in de training.
Tijdens een opwarmende loopronde werd het trainingsveld nog gesproeid. Tijdens een opwarmende loopronde werd het trainingsveld nog gesproeid.
De Ajacieden rekken en stretchen. De Ajacieden rekken en stretchen.
Ook de doelmannen werkten hun eigen programma af. Ook de doelmannen werkten hun eigen programma af.
Vurnon Anita trainde uit voorzorg apart met fysiotherapeut Pim van Dord. Vurnon Anita trainde uit voorzorg apart met fysiotherapeut Pim van Dord.
Denen in gesprek; Christian Eriksen in tweegesprek met Nicolai Boilesen. Denen in gesprek; Christian Eriksen in tweegesprek met Nicolai Boilesen.
De Ajacieden liepen uit in het fraaie decor van Wellington Sports Ground... De Ajacieden liepen uit in het fraaie decor van Wellington Sports Ground...
...En keerden na een dik uur vervolgens terug richting kleedkamer. ...En keerden na een dik uur vervolgens terug richting kleedkamer.