Menu

Trainen met ballen van vijf kilo

Voor de training van vrijdagochtend had de technische staf weer wat nieuws bedacht. Een parcours zoals gisteren, met doppen en pylonen, was nu ook weer uitgezet, alleen lagen er nu nieuwe items tussen: grote paarse ballen.

De paarse ballen wegen vijf kilo per stuk en zijn voor het voetballen minder geschikt. Dat werd er dan ook niet mee gedaan. De groep werd ingedeeld in tweetallen. Elk duo moest bij een oefening staan. Als het volgens René Wormhoudt tijd was om van oefening te wisselen, liet hij dat met zijn fluitje merken.

Ongeveer elke spiergroep kwam aan bod. Voor de armspieren bleken de vijf-kilo-ballen neergelegd. Met de bal boven het hoofd moesten de Ajacieden drie keer springen alvorens de bal over te gooien. Ook was er een oefening met wat lichtere gewichtjes voor de biceps. Voor de beenspieren moesten de Ajacieden kikkersprongen maken. Verder waren touwtje springen, een collega een stukje op de rug vervoeren, en andere soorten sprongen en capriolen in het parcours opgenomen.

Gelukkig was er één oefening met een echte voetbal. In hoog tempo moest tegen een klein muurtje worden geschoten, onder de bezielende leiding van de vrolijke Tonny Bruins Slot. Tegen de middag zat de training erop, vanmiddag mogen de Ajacieden hun spieren wat rust gunnen. Waarschijnlijk zullen ze dat nodig hebben.