Menu
Trainen met je ogen dicht

Trainen met je ogen dicht

,,Wees creatief. Vertrouw op elkaars coaching.’’ De stem van performance coach Björn Rekelhof schalt dinsdag over het trainingsveld. De Ajacieden staan in groepjes van drie opgesteld. Twee Ajacieden hebben de ogen gesloten, terwijl het overgebleven groepslid het duo over een uitgezet parcours loodst. De opwarmoefening zorgt voor hilarische taferelen.

Vooral het Deense trio Nicolai Boilesen, Christian Eriksen en Lasse Schöne maken er een fraai schouwspel van. ,,Hop, hop, hop’’, klinkt het in Neder-Deens uit de mond van coach Boilesen. Voorzichtig en hoofdzakelijk op de tast banen Schöne en Eriksen zich een weg voorbij pylonen en zigzaggend langs stokken. De laatste hindernis is misschien wel de lastigste. Blind een sprongetje maken over een poortje; het blijkt vooral ook een kwestie van lef. Boilesen: ,,Hop, hop, hop! Zijwaartse sprong en spring!’’ En ja hoor, Schöne en Eriksen maken een weliswaar onwennig, maar geslaagd sprongetje over de afsluitende barricade.

Ook Nicolai Boilesen moest het parcours voltooien met de ogen dicht; onderwijl gecoacht door een teamgenoot. Ook Nicolai Boilesen moest het parcours voltooien met de ogen dicht; onderwijl gecoacht door een teamgenoot.

Zo was er meer mooie oefenstof tijdens de dinsdagtraining van de Ajacieden. Bijvoorbeeld de oefening waarbij een verdediger het opnam tegen twee aanvallend ingestelde selectiegenoten. De oefening, waarbij later onder meer twee verdedigers tegenover drie aanvallers kwamen te staan, bracht ook al vuurwerk binnen de lijnen. De coaches Jaap Stam (de verdedigers vanaf de achterlijn aanvoerend) en Dennis Bergkamp (non-playing captain van de aanvallers) voorzagen de strijdende partijen van bruikbare tips & tricks. Sven Nieuwpoort en Joeri de Kamps waren opvallende Jong Ajax-gezichten die dinsdag meetrainden op de toekomst. Toby Alderweireld bekeek het spektakel van een afstandje. De Belg trainde uit voorzorg apart met fysiotherapeut Pim van Dord.

Houd Ajax TV in de gaten voor een verslag van de dinsdagtraining.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Lasse Schöne waagt, gecoacht door zijn teamgenoten, een 'blinde sprong'. Lasse Schöne waagt, gecoacht door zijn teamgenoten, een 'blinde sprong'.
Boilesen voltooit het parcours onder de toeziende blikken van Hennie Spijkerman en Frank de Boer. Boilesen voltooit het parcours onder de toeziende blikken van Hennie Spijkerman en Frank de Boer.
Toby Alderweireld trainde dinsdag apart met fysio Pim van Dord. Toby Alderweireld trainde dinsdag apart met fysio Pim van Dord.