Menu
Trainen op de grens van water en land

Trainen op de grens van water en land

Waar de maandagtraining op Barra Beach nog werd afgewerkt onder een wolkendek, daar voltooiden de Ajacieden hun tweede strandsessie onder een voluit stralende zon. Vooral de buikspieroefeningen van conditie- en hersteltrainer Björn Rekelhof leverde naast een nat pak ook fraaie foto’s op.

Klets, klets, klets. Het is het ritmische geluid van stappen op de grens van water en land. Stuk voor stuk keren de Ajacieden hardlopend terug bij de thuisbasis op Barra Beach. De ochtendlijke loop is voltooid. Zweet druppelt niet, maar loopt in langgerekte stroompjes van de gezichten, armen en benen. De trainingsshirts van Mongeral AEGON, de Braziliaanse dochter van Ajax’ hoofdsponsor, verraden een complete doorweektheid. De ergste dorst wordt gelest met water en sportdrank. De groengekleurde Atlantische oceaan slaat zijn golven stuk op het kustdeel in Rio (Barra) waaraan de Ajacieden deze week resideren.

De Ajacieden verlieten dinsdag om 10:00 uur het Sheraton Hotel voor een loop over boulevard en strand. De Ajacieden verlieten dinsdag om 10:00 uur het Sheraton Hotel voor een loop over boulevard en strand.

Op de loop volgt een buikspierprogramma. Rekelhof laat zijn Ajacieden liggend op een rij plaatsnemen op het zandstrand, vlakbij het water. Aanvoerder Siem de Jong is de eerste speler die een oefening doet, waarna zijn selectiegenoten zijn voorbeeld volgen. Omdat De Jong het dichtste bij de opkomende zee ligt van alle Ajacieden, besluit de captain zijn sessie liggend in aanrollende golven.

Mitchell Dijks overkomt een minuut later hetzelfde, als ook hij naar voren schuift om – voor iedereen goed zichtbaar – een buikspieroefening voor te doen. Ook de verdediger haalt een nat pak. Na een uur is de dinsdagtraining afgelopen. Als de hartslagmeters zijn overgedragen aan Rekelhof en fysiotherapeut Pim van Dord is er tijd voor ontspanning. Net als maandag ontspanning in de golven. De Mongeral AEGON-shirts gaan uit, waarna de Ajacieden een duik wagen in de majestueuze oceaan. Dinsdagmiddag trainen de Ajacieden opnieuw op het trainingscomplex van Flamengo.

Ajax.nl, Ajax TV plus de officiële Twitter en Facebook van Ajax volgen Ajax op de voet tijdens het trainingskamp in Brazilië. Houd Ajax Media in de gaten en mis niets!

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Christian Eriksen en Ricardo van Rhijn voeren een peloton Ajacieden aan op de boulevard bij Barra Beach. Christian Eriksen en Ricardo van Rhijn voeren een peloton Ajacieden aan op de boulevard bij Barra Beach.
Als de loopoefening bijna is voltooid lest ook Björn Rekelhof zijn dorst. Als de loopoefening bijna is voltooid lest ook Björn Rekelhof zijn dorst.
Als de looptraining voorbij is, evalueren Siem de Jong en Daley Blind het eerst deel van de sessie. Als de looptraining voorbij is, evalueren Siem de Jong en Daley Blind het eerst deel van de sessie.
Als alle Ajacieden iets hebben gedronken volgt een buikspierprogramma bij en later ook in de branding. Als alle Ajacieden iets hebben gedronken volgt een buikspierprogramma bij en later ook in de branding.
De Ajacieden vermaken zich na de training met de meegebrachte adidas-ballen. De Ajacieden vermaken zich na de training met de meegebrachte adidas-ballen.
Na de training besloot Derk Boerrigter de ochtend met een korte fotoshoot. Tobias Sana toont zijn kunsten als fotograaf. Na de training besloot Derk Boerrigter de ochtend met een korte fotoshoot. Tobias Sana toont zijn kunsten als fotograaf.