Menu
Trainen op weerstand

Trainen op weerstand

Lang speelde de ochtendtraining van de Ajacieden zich woensdagochtend af in de beslotenheid van de sportzaal van de Toekomst. Na een dik uur van overdekte arbeid meldde een selecte groep spelers en trainers zich op het trainingsveld. Op de grassprieten wachtte een weerstandstraining.

Frank de Boer en Dennis Bergkamp waren de eerste Ajacieden die zich buiten meldden. Onder een stralende zon, maar met regenwolken dreigend in aantocht, volgden Toby Alderweireld en Daley Blind in het kielzog van de trainers. Conditie- en hersteltrainer Björn Rekelhof bleef nog even bij de groep binnen, maar de loopspecialist had al wel noodzakelijke oefenmaterialen klaargelegd. Het palet van pylonen en elastieken koorden voedde het vermoeden over een weerstandsoefening.

Nauwelijks een minuut na hun entree in de buitenlucht trok Alderweireld via het koord Daley Blind achter zich mee. Blind liet zich niet kennen en zette zich zo goed mogelijk schrap. Met een rood aangelopen hoofd bereikte de Belg de door pylonen gemarkeerde finishlijn. Later was Alderweireld zelf de ‘tegenwerkende partij’. Tegenhouden bleek een stuk makkelijker dan een volwassen voetballer achter je mee slepen. Ook Ricardo van Rhijn, Lasse Schöne en Siem de Jong, die zich later meldden, zijn die ervaring inmiddels rijker. Dertig seconden rusttijd bleek echter voldoende voor een nieuwe sessie. De tweemansoefening met pylonen en elastiek, vol kracht en snelheid, had zowaar wel iets van een olympisch onderdeel.

Voor Ajax - AZ zijn nog kaarten beschikbaar. Koop je kaarten voor Ajax - AZ online via onderstaande link en zorg dat je er zondag (aftrap: 16:30 uur) bij bent!

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Bestel je tickets voor Ajax - AZ online

Toby Alderweireld en Daley Blind meldden zich voor de ochtendtraining buiten. Toby Alderweireld en Daley Blind meldden zich voor de ochtendtraining buiten.
Siem de Jong spant zich in, Ricardo van Rhijn kijkt goedkeurend toe. Siem de Jong spant zich in, Ricardo van Rhijn kijkt goedkeurend toe.
Alderweireld is klaar om het voortouw te nemen. Alderweireld is klaar om het voortouw te nemen.
Frank de Boer probeert Siem de Jong af te remmen. Frank de Boer probeert Siem de Jong af te remmen.