Menu

Trainer Koeman speelt mee

Degenen die donderdagochtend zo'n half uur voor het eind van de training kwamen aanwandelen bij het trainingsveld, zagen wat merkwaardigs. Trainer Ronald Koeman had een hesje aan en deed mee in de grote partij. De betere opletters zagen ook dat aanvoerder Chivu ontbrak. Wat was er aan de hand?

Tijdens de grote partij liep Cristian Chivu plotseling naar de deur in het hek van het veld. Koeman en Jambor, die Vierklau looptraining gaf op het naastgelegen veld, sprintten er achter aan. De overige spelers keken verbouwereerd om zich heen, evenals de supporters die in het zonnetje toe stonden te kijken.

"It's his finger!", riep Zlatan. De Zweed had gelijk. Jambor, die even later weer terugkwam op het veld, legde uit dat de vinger Chivu uit de kom was. Chivu: "Ik weet niet precies hoe het gebeurde. Ik probeerde Nikos te duwen en merkte ineens dat mijn pink uit de kom was. Ik wilde de pink niet zelf rechtzetten, dus liep ik meteen het veld af. Pim van Dord heeft er toen naar gekeken en nu zit ie weer goed. Het is een beetje gezwollen en het doet een beetje pijn, maar ik kan morgen gewoon meetrainen. En als de trainer me zondag nodig heeft, kan ik ook spelen natuurlijk. Het is maar een pink."

Koeman bedacht zich op het veld echter geen twee keer en trok een hesje aan om de lege plaats bij het 'groene' team op te vullen. Met het wisselen van de partijen bleef de trainer meedoen, bij de 'roden', de spelers zonder hesje. Al was Koeman zeker niet degene die het hardst liep, verdedigen blijk je niet zomaar te verleren. De aanvallers van de 'groenen' hadden een lastige opponent in hun trainer.