Menu

Trainer Koeman trots op Wesley Sneijder

Natuurlijk volgde Ronald Koeman de verrichtingen van het Nederlands Elftal op de voet afgelopen woensdag. De 78-voudig international zag zijn speler Wesley Sneijder excelleren tegen de Schotten. ,,Hij speelde fantastisch", aldus een trotse trainer.

Koeman zag dat bondscoach Dick Advocaat zijn spelers Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder samen op één middenveld posteerde. Iets waarvan hij een paar maanden geleden zei dat dat niet kon bij Ajax. ,,Het Nederlands Elftal speelde anders dan Ajax, met drie verdedigers. Ik heb het middenveld veranderd in een mindere periode van Ajax. Dat was met De Jong, Van der Vaart en Sneijder toen te licht. Ik heb altijd gezegd dat het elftal belangrijker is dan één speler. Maar het kan zijn dat als het elftal beter draait dan toen, ik misschien weer teruggrijp naar een middenveld met Van der Vaart en Sneijder. Nu is Galásek fit, die was in die periode voordat ik veranderde geblesseerd. Galásek zou een controlerende rol wel in kunnen vullen."

Sneijder was woensdag fabelachtig goed tegen Schotland. ,,Woensdag waren alle ballen die hij raakte goed. In een wedstrijd waarin het alles of niets was, zó je stempel op het spel drukken, op die leeftijd. Ja, dat maakt wat los. Wij, de mensen om Sneijder heen, moeten het in goede banen leiden. Dat hij zo goed heeft gespeeld, zie ik positief. Hij krijgt er vertrouwen door en dat is ook voor Ajax goed."

,,Ik kijk als voetballiefhebber naar het Nederlands Elftal, maar niet als trainer. Ik kijk welke rol een speler bij Ajax moet spelen, niet hoe hij in Oranje speelt. Maar een Sneijder in vorm hoort in Ajax 1."