Menu
Trainer Liverpool kijkt uit naar vrijdag

Trainer Liverpool kijkt uit naar vrijdag

Gary Ablett, trainer van Jong Liverpool, kijkt uit naar de benefietwedstrijd tegen Jong Ajax op de Toekomst. ,,Het wordt een uitdaging om ons te wapenen tegen het typische Ajax-spel.”

Ablett heeft de leiding over de Liverpool Reserves, ofwel Jong Liverpool. Zijn team bestaat uit ongeveer 25 jonge Engelse en buitenlandse talenten. ,,Onze taak is de spelers voor te bereiden op het hoogste niveau”, zegt Ablett, die zelf 146 duels speelde in het eerste elftal van The Reds.

Vorig jaar legde de 43-jarige Ablett met zijn team beslag op het kampioenschap van Engeland voor tweede elftallen. ,,We wonnen de landelijke finale van de play-offs door op Anfield Road met 3-0 te winnen van Aston Villa. Dat was prachtig. Dit seizoen gaat het iets minder. Ons team is erg jong dit seizoen. Vrijwel iedereen is jonger dan 20 jaar. Veel teams in onze competitie stellen oudere spelers op, maar wij houden toch vast aan de jeugd.”

Jordy Brouwer (midden) maakt ook deel uit van de selectie van Jong Liverpool. In de tweede seizoenshelft werd hij door de Engelse club verhuurd aan RKC Waalwijk. Momenteel kampt hij met een blessure. Jordy Brouwer (midden) maakt ook deel uit van de selectie van Jong Liverpool. In de tweede seizoenshelft werd hij door de Engelse club verhuurd aan RKC Waalwijk. Momenteel kampt hij met een blessure.

Hoewel het dit seizoen iets minder gaat met Jong Liverpool, werd vorige week maandag toch een prijs gepakt. Het team van Ablett pakte de lokale Senior Cup door met 1-0 te winnen van Waterloo Dock. Daarnaast werd de competitie afgelopen woensdag afgesloten met een overtuigende 5-1-zege op Newcastle United. Landskampioen Jong Ajax is dus gewaarschuwd. ,,We kijken ontzettend uit naar de wedstrijd tegen Ajax”, aldus Ablett. ,,Zo vaak krijgen we niet de kans om ons te meten op internationaal niveau. We moeten ons zien te wapenen tegen het typische 4-3-3 van Ajax. Dat is voor zowel het team als voor mij als coach een interessante uitdaging.”

Jong Liverpool en Jong Ajax stonden in augustus 2007 in de finale van de Talents Cup in Wormerveer ook al eens tegenover elkaar. De ploeg van Adrie Koster won de eindstrijd met 1-0 dankzij een treffer van Jan-Arie van der Heijden. ,,Dat was een wedstrijd van hoog niveau”, herinnert Ablett zich. ,,We speelden tegen een heel sterk Ajax. Maar ik denk dat het team, net als bij ons, qua samenstelling behoorlijk is gewijzigd. Het zal dus spannend worden vrijdag.”

Kaarten voor Jong Ajax - Jong Liverpool kosten 10 euro in de vrije verkoop. De opbrengst komt ten goede aan Right To PLay.

FOTO: Liverpool FC

Lees hier een interview met Ryan Babel over de benefietwedstrijd

Lees hier alles over de kaartverkoop