Menu

Trainer Olde Riekerink voelt vooral trots

Uiterlijk rustig doet trainer Jan Olde Riekerink na afloop van de bekerwedstrijd Jong Ajax-De Graafschap zijn verhaal. Of het de normaalste zaak van de wereld is dat de Amsterdamse tieners een eredivisionist uit het toernooi knikkeren. En nog wel met 2-0. ,,Ik ben voornamelijk trots", liet de trainer weten.

Zelf voelde hij jaren geleden wat spelers als Peter van Vossen nu moeten voelen. De oud-Ajacied kon Olde Riekerink niet aankijken, nadat deze troostende schouderklopjes aan hem uitdeelde. Met daarin de kennis van de pijn die Van Vossen moet voelen. ,,Ik kan me het gevoel nog herinneren", beaamde Olde Riekerink, die eens met Sparta door Ajax 2 werd uitgeschakeld.

Maar nu staat hij aan de andere kant en is hij trots op zijn jongens. ,,Je verwacht tegen een sterk team te spelen. Je verwacht natuurlijk niet dat jij zo dominant kan spelen. We hebben sterk gespeeld en durf getoond in balbezit. We speelden heel volwassen."

,,Eigenlijk zelfs meer dan volwassen. Als je ziet hoe we die laatste tien minuten uitspeelden. We moeten onze spelers koesteren. Als je op dusdanige manier weerstand kan bieden aan De Graafschap, dan is dat erg goed."

En nu? ,,Het is geen doel om die Amstel Cup te winnen, maar we gaan er wel iets moois van maken. Nu zijn we bij de laatste 16 gekomen en kunnen we Ajax 1 loten. Maar dat hoop ik niet. Voor deze wedstrijd hadden we al gezegd er iets moois van te maken en dat gaan we de komende wedstrijd weer doen."