Menu
Trainersstaf jeugd seizoen 2017-2018 compleet

Trainersstaf jeugd seizoen 2017-2018 compleet

Het nieuwe seizoen voor spelers en trainers binnen de jeugdopleiding gaat begin augustus van start. De invulling van de trainersstaf inmiddels compleet. De meest in het oog springende wijziging betreft de trainerswissel bij het elftal O19. John Heitinga neemt daar het roer over van Aron Winter.

Met Winter is Ajax op dit moment in gesprek over de invulling van zijn rol met het oog op komend seizoen. John Heitinga maakte het afgelopen seizoen deel uit van de staf van Jong Ajax en zal nu samen met Frank Peereboom dus aan het roer staan van het vlaggenschip van de opleiding.

Cedric van der Gun  
Met Cedric van der Gun wordt ook dit seizoen weer een oud-eerste elftalspeler toegevoegd aan de trainersstaf. De aanvaller die in 2002 met Ajax de landstitel en de beker won, zal als trainer worden toegevoegd aan de onderbouw. Met Stan Bijl wordt eveneens een oud-Ajacied aangetrokken. De doelman die zelf de jeugdopleiding van Ajax doorliep gaat de keepers in de onderbouw trainen.

'Het is een goede mix geworden'

Saïd Ouaali is blij dat alle namen tijdig ingevuld zijn. ,,Het is mooi dat het overgrote deel van de posities binnen de opleiding hetzelfde blijft. Het is een goede mix geworden van oud-Ajacieden en aanstormend talent. Cedric van der Gun en Nick Vreeman bijvoorbeeld, die zich beiden bezig gaan houden met de jongste jeugd. Cedric was tot op heden als jeugdtrainer actief bij ADO Den Haag, terwijl Nick dat deed bij FC Utrecht. Met Wim Bouckaert hebben we een ervaren man in huis gehaald. Hij heeft zijn sporen hoofdzakelijk verdiend in het zaalvoetbal en gaat zijn inzichten als techniektrainer in de gehele breedte van de opleiding overbrengen. Afscheid nemen we van Regillio Simons en Sergio Hellings. Binnen de samenstelling van de teams verandert er ook iets. Ajax O12 zal met het oog op de Twin Games flink uitgebreid worden, daar komen dus spelers bij. Ook zijn er wat interne wisselingen. Jorg Smeets, thans trainer bij de zaterdagafdeling, wordt parttime trainer in de middenbouw. Ook Marco van Galen wordt werkzaam binnen de middenbouw. Tot het afgelopen seizoen was hij actief in de onderbouw. Verder blijft alles zoals het was en dat is uiteraard prettig. Ik kijk uit naar een nieuw, hopelijk wederom succesvol seizoen”, aldus het hoofd jeugdopleiding.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots/Joep Leenen