Menu

Training anders na uitstellen duel

Natuurlijk had de technische staf voor deze donderdag aan het begin van de week een andere training in het hoofd. Want doordat het duel Roda JC - Ajax uitgesteld werd, moest de oefenstof worden aangepast. En dus zag de training er anders uit.

,,Dat lijkt me logisch", zei Ronald Koeman na afloop van de training. ,,Als je de dag erna een wedstrijd moet spelen, is de training toch anders dan wanneer je niet speelt."

Na de warming-up volgde weliswaar de rondo's zoals altijd een dag voor een wedstrijd, maar daarna was het tijd voor een partij negen tegen negen met een vrije man, Litmanen. Opvallend was de scoringsdrift van Johnny Heitinga, die de afgelopen week in elk voetbalweekblad uitgebreid aan bod kwam. Koeman hamerde vooral op zorgvuldige passing van achteruit. ,,Want een pass door het centrum kan dodelijk zijn", gaf de oefenmeester maar weer eens aan.

Het venijn zat vandaag in de staart. Zoals altijd liep Koeman na het partijtje naar de conditietrainer, maar waar normaal gesproken een cooling-down volgt, werden de Ajacieden nu onderworpen aan pittige sprintjes.

,,Je weet toch hoe dat gaat, zo'n toetje", zei Tonny Bruins Slot tegen Marco van Basten die ondertussen het trainingsveld was opgekomen. De legendarische spits zag de spelers van de A-selectie op het veld lopen waar normaliter Jong Ajax zijn trainingen afwerkt en vroeg zich af of zij soms 'op de parkeerplaats' moesten trainen. Gelukkig voor Van Basten en Van 't Schip, maar ook voor de groep van Koeman zelf kon Jong Ajax na wat opwarmrondjes snel op het eigen veld terecht. De training met een zwaar slotakkoord zat er op.

,,Ik had morgenavond liever de wedstrijd tegen Roda JC gespeeld", gaf Koeman aan. ,,Je kan wel denken dat doordat we niet spelen voor het duel tegen Club Brugge geen blessures kunnen vallen, maar dat kan op de training ook gebeuren. Wij waren goed in the mood wat wedstrijden betreft, dus ik had liever naar Kerkrade gegaan. Want de groep was ook redelijk compleet. Nu moeten we in januari tegen Roda JC inhalen en dan missen we spelers vanwege de Afrika Cup en Maxwell moet ook voor Braziliƫ spelen."