Menu
Training biedt elk wat wils

Training biedt elk wat wils

De bezoekers van de open Ajax-training werden dinsdag hooguit teleurgesteld door het matige weer. Op het veld was een relatief - voor een interlandperiode - grote groep Ajacieden aan het werk te zien. De keeperstraining plus de revaliderende spelers boden de toeschouwers iets extra's.

De grote groep fitte Ajacieden, exclusief de internationals die tot en met dinsdagavond bij hun nationale selectie verblijven, werkten vooral aan de fijne kneepjes van het voetbalvak. Tijdens de pass- en trapoefeningen waren er veel balcontacten. Bij het positiespel en de kleine partijtjes tussen de Ajacieden in de gele of blauwe hesjes was vanzelfsprekend de positionering het belangrijkste. Vrijlopen, inspelen, positie kiezen en je tegenstander aftroeven; de Ajacieden maakten er onderling een kunst van elkaar te snel af te zijn. De aanwijzingen vanuit de trainersstaf kwamen (in woord en gebaar) van Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman.

Trainer Frank de Boer legt uit hoe hij het wil. Trainer Frank de Boer legt uit hoe hij het wil.

Aan de overkant van hetzelfde grasveld klonk de stem van keeperstrainer Carlo l'Ami. De aanwijzingen waren voor de doelmannen Kenneth Vermeer, Jasper Cillessen en Jeroen Verhoeven bestemd. Alleen al de oefenstof van de keeperstrainer is tijdens een training vaak het bekijken meer dan waard. Alle oefeningen werden deze herfstige dinsdag ook gefilmd. Opdat de doelman met l'Ami hun kunststukjes kunnen terugzien én met de verbeterpunten hun voordeel kunnen doen.

Halverwege de trainingsochtend op de Toekomst drukten drie Ajacieden vanaf een bijveld hun neuzen tegen het hek. Het trieste lot van geblesseerde voetballers is toekijken. Toekijken hoe hun fitte collega's fysiek wel in staat zijn alle voetbalarbeid probleemloos uit te voeren. Toby Alderweireld, Aras Özbiliz en Ismaïl Aissati benutten een adempauze om hun fitte collega's door het hek aan het werk te zien. Na een halve minuut was fysiotherapeut Peter Hoogland onverbiddelijk; het trio moest de revalidatietraining vervolgen. Na een korte pauze gewoon weer aan het werk dus.


Tekst en foto's: Ajax.nl

André Ooijer en Dmitry Bulykin vechten een luchtduel uit. André Ooijer en Dmitry Bulykin vechten een luchtduel uit.
De doelmannen Jeroen Verhoeven, Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen lopen zich warm. De doelmannen Jeroen Verhoeven, Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen lopen zich warm.
De geblesseerde Ajacieden Aissati, Özbiliz en Alderweireld benutten een adempauze om hun fitte collega's aan het werk te zien. De geblesseerde Ajacieden Aissati, Özbiliz en Alderweireld benutten een adempauze om hun fitte collega's aan het werk te zien.
Naast De Boer verzorgden ook Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman de veldtraining. Naast De Boer verzorgden ook Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman de veldtraining.
De training van de doelmannen werd gefilmd, zodat de kunsten naderhand kunnen worden geanalyseerd. De training van de doelmannen werd gefilmd, zodat de kunsten naderhand kunnen worden geanalyseerd.
De open training trok redelijk wat publiek naar de Toekomst. De open training trok redelijk wat publiek naar de Toekomst.